Tchánovi rozsekal hlavu žehličkou! Trest mu zmírnili kvůli opilosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tchánovi rozsekal hlavu žehličkou! Trest mu zmírnili kvůli opilosti!

Zavražděný starý pán. Tvdili o něm, že to byl mrzout. Jeho dcera říká, že to není pravda.
Zavražděný starý pán. Tvdili o něm, že to byl mrzout. Jeho dcera říká, že to není pravda. (Profimedia.cz)

Senior Josef Šimek (†76) žil v domku ve Višnové na Příbramsku, který vlastnil napůl se svou dcerou Marií Benešovou, jejím manželem a dvěma ještě ne pětiletými vnučkami. O klidný život ale nešlo, rodina byla s dědou na nože. Vyčítali mu, že je strašně mrzutý a hrubý. Koncem srpna 1958 našla doma Marie otce mrtvého, měl rozbitou hlavu.

Děti tou dobou byly u souseda. Doma byl jen silně opilý Mariin manžel Jindřich. Když se ho ptala, co se otci stalo, nevěděl, měl výpadky paměti. „Takto opilého jsem svého muže viděla jen párkrát v životě,“ vypověděla do policejního protokolu.

Policie takřka okamžitě došla k závěru, že pachatel je právě zeť zavražděného. Kriminalisté ale odváděli mizernou práci, nevadilo jim, že Marie s mrtvým tělem hýbala a omyla ho, výslechy byly odfláknuté a musely se několikrát opakovat a vyšetřovatelé si nic neověřovali.

Až přešetřením proto vyšlo najevo, že ten, kdo se v rodině choval hrubě, nebyl nebohý Josef, ale jeho zeť a především dcera. Zavražděný Josef vychoval celkem 11 dětí, a Benešovi se podle svých slov báli o bydlení, nechtěli se při případném dědickém řízení dělit.

Při poslední hádce o vlastnictví domu nebohého starého pána Jindřich přetáhl po hlavě žehličkou. Kvůli vysoké opilosti se ale vražda posuzovala jen jako nepříčetnost.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.