Tatrovka rozdrtila chlapci (†10) hlavu. Policie za viníka označila křoví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tatrovka rozdrtila chlapci (†10) hlavu. Policie za viníka označila křoví!

Fotografie
Fotografie (internal)

V celoživotní peklo se proměnila vojenská služba desátníka Kříže v Plzni. V rámci prací na tehdejší škvárové dráze u letního divadla byl zařazen jako řidič vozu Praga V3S. Osudnou se jemu i cyklistovi (†10) stala cesta pod Lochotínským parkem. Oba se k sobě nezadržitelně blížili a nebylo vyhnutí.

Ve vojenském nákladním automobilu společně s Křížem seděly ještě tři studentky-brigádnice. Voják odbočil na úzkou polní cestu, jejíž levý okraj lemovalo husté křoví. Při jízdě desátník spatřil malého chlapce jedoucího na kole. Oba dva se k sobě blížili přibližně stejnou rychlostí 15 km/h, na čemž se při výslechu shodly výpovědi jak desátníka, tak i studentky Romany, která seděla na místě spolujezdce. Kříž strhl řízení doprava a zabránil tak čelnímu střetu.

 

Jenže chlapec neměl úniku z obklíčení vozu a neproniknutelného křoví. V tu chvíli Kříž zaslechl jen tupý úder do bočnice vozu. Jakmile zastavil, okamžitě vystoupil a naskytl se mu hrůzný pohled na malé tělíčko, jehož rozdrcená hlava byla částečně pod zadním levým kolem. Chlapec byl na místě mrtev. Prokurátor po prošetření všech
okolností stíhání proti Křížovi zastavil. Za nehodu mohlo křoví, které nebylo u silnice
vysekáno.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
georgeformby
10. 1. 2013 • 11:58

V redakci asi někdo ztratil soudnost, když pod obrázek Pragy V3S dal popisek, že je to Tatrovka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.