Jirásková (†81) kontra Podskalský mladší: PODRAZ ZE ZÁHROBÍ? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jirásková (†81) kontra Podskalský mladší: PODRAZ ZE ZÁHROBÍ?

Jirásková (†81) kontra Podskalský mladší: PODRAZ ZE ZÁHROBÍ?
Jirásková (†81) kontra Podskalský mladší: PODRAZ ZE ZÁHROBÍ? (Foto ara)

Předtím než zemřel režisér Zdeněk Podskalský (†70), přepsal na Jiráskovou půlku krásné vily v Malenicích, kam spolu jezdili. Ve vile vyrůstal jeho syn a tak má dům i velkou citovou hodnotu. Jirásková dala své životní lásce velký slib, který ale nakonec nedodržela a podrazila tak jeho syna… 

Jiráskovou si nikdy nevzal, ale životními partnery rozhodně byli. Společné bydlení nikdy neměli, akorát spolu trávili spoustu času v rodinné vile v Malenicích u Volyně, kde vyrostl Podskalského syn Zdeněk. Poté, co známý režisér zemřel, se o dům starala herečka, na kterou půlku vily přepsal.

Druhou polovinu zdědil Zdeněk Podskalský mladší, který dům, kde prožil dětství, miluje. Před smrtí měla Jiřina svou část přepsat na Zdeňka, aby celý objekt vlastnil on. Tento slib, který své lásce dala, ale nedodržela a dědičkou se stala Jana Svítivá. Podskalský mladší pokud bude chtít získat celý majetek, bude muset Svítivou vyplatit a koupit si tak to, co mělo být jeho!

„Ano, je to pravda, že si teď musím polovinu domu koupit zpět, ale jinou volbu nemám. Vše je po právní stránce legální, jak dědictví, tak prodej, převod. Neviděl bych za tím nějaké drama… On kdysi tu svou polovinu domu nechal přepsat na ni, aby měla pocit nějaké jistoty, protože to tam milovala a starala se o to. A tehdy mu skutečně slíbila – a zavázala se závětí -, že tu svou polovinu vrátí rodině. Ale nestalo se tak… Uplynul čas a ona přehodnotila své rozhodnutí…

Ona v jisté době asi změnila své rozhodnutí proto, že zřejmě měla pocit, že do domu investuje své peníze. Že se o něj stará, a asi se domnívala, že je zbytečné, aby mi to jen tak darovala. Na druhou stranu musím říct, že ona tu vilku užívala 20 let bez jakékoli náhrady zase vůči mně, i tu mou polovinu. Měl jsem pocit, že je to vyrovnané. Ale ona asi získala pocit, že do toho vložila víc, a zkrátka se rozhodla mi svou polovinu nedat zpět, ani mi ji neodkázala,“ vysvětlil vše Podskalského syn Zdeněk Sedmičce.

Na video s Jiráskovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
6010
1. 9. 2017 • 09:38

Já tu bábu nikdy ráda neměla.Ale když dala Podskalskému slib a nedodržela ho, tak se bude smažit v pekle.

ellenic
1. 9. 2017 • 02:44

Bohužel, nejvíce na tom vydělala Svítivá. Cítím se Zdeňkem Podskalským mladším, kupovat si něco, co patřilo jeho rodině je vůči němu hodně smutné a nejspíše to bude i drahé. Přesně jak píše rentierskej , Zd. Podskalský st. to mohl vyřešit jiným způsobem, ale nechal Jiráskové napsat polovinu, to byla ta zásadní chyba. Kdo ví, jakým způsobem ho přiměla k tak nerozumnému řešení rodinného majetku .

cotonice
31. 8. 2017 • 17:43

jiráskova vždy byla mrcha !!! Vzpomeňte ,jak souhlasila s odsouzením Štěpničkové !!! Prostě s. v i n ě zůstane vždy sv....Jak je možné, že mohla dělat ředitelku divadla takovou dobu - dříve byly zarytou komunistkou . To , co provedla synovi Podskalského je opět sviňárna - on velmi dobře věděl, proč s ní nežil a ani si ji nevzal. Nežil ,ano, každý žil ve svém bytě - to jen ona vykřikovala , že jsou partnery.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.