Líbí se vám účesy hvězd? To je jejich autorka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Líbí se vám účesy hvězd? To je jejich autorka!

Tereza Kostková má co chvíli jiné vlasy.
Tereza Kostková má co chvíli jiné vlasy. (Lenka Hatašová)

Málokdo se může pochlubit tím, že mu pod rukama projdou takové české hvězdy, jakými jsou například: Dana Morávková, Tereza Kostková, Taťána Kuchařová, Jana Paulová, Aňa Geislerová či Vendula Svobodová. Pro hairstylistku Janu Burdovou (38) je to součást její práce. Několikanásobná kadeřnice roku ČR a majitelka studia Egoo se totiž s vlasy celebrit setkává už pár let...

Se známými tvářemi má kadeřnice Jana jen pozitivní zkušenosti. „Beru je normálně, jako každé jiné mé klientky,“ svěřuje se Jana. Když spolupracuji s českými osobnostmi na přehlídkách nebo při focení, chovají se většinou příjemně a profesionálně. Při této práci je důležité, abychom si důvěřovali,“ dodává kadeřnice roku, která nedá dopustit například na Danu Morávkovou.

„Je to nejen skvělá herečka, ale také úžasná žena. Když jsme spolupracovaly na focení módního katalogu, ptala jsem se Dany na její změnu image - na světlé vlasy a její odpověď byla velmi milá. Bylo to prostě dobré pro její novou roli, řekla mi. Byla v pohodě.“



Jak se stala hairstylistkou celebrit?


„Studovala jsem zdravotní školu, od mala jsem chtěla být sestřičkou ale moc mě to nebavilo. Kadeřnická škola byl vlastně nápad mojí maminky, prostě jsem to zkusila. Hned po maturitě jsem se ještě dostala na Filozofickou fakultu v Praze, obor archivnictví. Jenže o prázdninách jsem dělala brigádu v jednom prestižním teplickém salonu, kde se již v tu dobu česaly módní a soutěžní věci, a to mě tak chytlo, že jsem na vysokou už nenastoupila,“ vysvětluje Jana.

„Dlouhou dobu jsem pracovala, než jsem začala soutěžit a s úspěchem přišly i zajímavé pracovní příležitosti. Moje práce mě baví hlavně proto, že je každý den jiná. Dva dny mám vyhrazené pro klienty, to pak opravdu stříhám od rána do večera, někdy i šestnáct hodin. Jeden den mám vyhrazený pro svůj tým a zbylé dva řeším rozvoj a řízení svého studia nebo jedu připravovat vlasy pro focení. Mám deset zaměstnanců a to dá někdy zabrat Třeba se ke škole jednou vrátím."

Jana pro čtenářky Aha!:

Tipy pro vaše vlasy
„Precizně zastřižená ofina je stále fajn. Ale pozor, je dost náročná na údržbu,“ prozrazuje Jana, dodává však, že nejvíce v módě jsou zdravé a pružné vlasy. „Důležité je používat kvalitní vlasovou kosmetiku a mít dobrý sestřih, který si necháte pravidelně upravovat. U kratších vlasů jednou za dva měsíce, u dlouhých stačí jednou za tři měsíce.“ Zvláště přes letní období bychom o vlasy měli dbát více.

„Sebelepší střih ani barva vám nepomůže, když budete mít vlasy jak vyschlou slámu. Velice potřebná je hydratace,“ popisuje kadeřnice, podle níž je stále oblíbené kombinování barevných odstínů. „Stále se nosí melíry, i když jen ve formě jemně zesvětlených partií, které působí spíše jako světelné odlesky. Na první pohled by ale nemělo být poznat, z kolika barev se vlastně skládá, to má vědět pouze váš kadeřník“ upozorňuje Jana.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.