Moťovský může být prohlášen za mrtvého | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Moťovský může být prohlášen za mrtvého

Kateřina Moťovská
Kateřina Moťovská (Aha! – Dan Černovský)

Podnikatel a majitel Gottlandu Jan Moťovský, který předloni 4. srpna beze stopy zmizel ve francouzském Nice, může být prohlášen za mrtvého. Rozhodl o tom včera Obvodní soud pro Prahu 5.

Soud tak vyhověl žádosti jeho ženy Kateřiny. Ta však zatím s dědictvím nemůže nakládat po svém. Ještě rok musí čekat, zda se neozve někdo s informací o tom, že Moťovský žije, nebo se nepřihlásí on sám. Jeho majetek bude do té doby spravovat opatrovník z řad advokátů. Teprve po této lhůtě bude podnikatel prohlášen za mrtvého a jeho vlastnictví začne řešit správce dědictví. Do povědomí veřejnosti se Moťovský dostal, když v Jevanech u Prahy otevřel muzeum Karla Gotta. Už rok je ale zavřeno a v současné době je dům na prodej. Stejně tak byl loni uzavřen pražský podnik Gott Gallery Restaurant. Předloni v březnu také Jan Moťovský odkoupil soutěž krásy Miss ČR. Jeho žena ji pak prodala prý kvůli umoření manželových dluhů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.