Podnikatel Jan Moťovský: Prohlásí ho za mrtvého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podnikatel Jan Moťovský: Prohlásí ho za mrtvého!

Manželé Moťovští.
Manželé Moťovští. (Aha! – David Kundrát, Martin Přibyl)

Boj o mnohamilionový majetek nezvěstného podnikatele Jana Moťovského (41), který beze stopy zmizel v létě 2008 při pracovní cestě do francouzské Nice, už zřejmě brzy vzplane.

V sobotu totiž uplynul rok od chvíle, kdy soud pro Prahu 5 rozhodl o tom, že Moťovský může být prohlášen za mrtvého. A protože pozůstalí za celých 12 měsíců nezískali žádné důkazy ani informace o tom, že podnikatel žije, soudní verdikt vstoupí v platnost. A jestliže se proti němu zúčastnění do 15 dnů neodvolají, začne boj o majetek!

Otevřený spor mezi vdovou a bratrem zmizelého Romanem vypukl už zhruba před dvěma lety. Moťovská se tehdy rozhodla prodat za 38 milionů korun soutěž Miss ČR společnosti Central Group.

„Ten převod peněz proběhl pomocí směnky, není tedy prokazatelné, na co ty peníze konkrétně jsou. Každopádně jsou to firemní peníze a měly jít do firmy,“ durdil se tehdy Roman Moťovský. Jeho švagrová naopak tvrdila, že z utržených peněz splatila dluhy z manželova »různého podnikání«. Nepotvrdila, že by jimi uhradila luxusní byt v Praze...

Ve hře je i pověstný avšak smutně chátrající Gottland v Jevanech, vila, v níž zpěvák Karel Gott prožil kus života a ze které se posléze stalo zpěvákovo muzeum. „Moťovská za ni údajně chtěla 22 milionů, ale bude zázrak, jestli dostane čtvrtinu...,“ řekl včera Aha! jeden z místních obyvatel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.