Zmizelý Jan Moťovský (39): Je mrtvý? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zmizelý Jan Moťovský (39): Je mrtvý?

Jan Moťovský se svou rodinou.
Jan Moťovský se svou rodinou. (Aha! – Petr Novotný)

5:00 – V návrat pohřešovaného podnikatele a majitele muzea Gottland Jana Moťovského (39) už nikdo nevěří. Obvodní soud pro Prahu 5 začal včera projednávat žádost jeho manželky Kateřiny (30), aby byl prohlášen za mrtvého.

Kateřina Moťovská přišla k jednání v černém. V soudní síni se zdržela jen pár minut. Soudkyni zajímaly pouze základní informace o tom, kde bydlí, kolik má s manželem dětí a zda se o manželovi nedozvěděla něco nového. „Informace o manželovi bohužel nemám,“ sdělila Moťovská a jak rychle přišla, tak rychle odešla.

Na chodbě soudu novinářům potvrdila, že vilu v Jevanech, kterou její muž koupil od Slavíka Karla Gotta a udělal z ní zpěvákovo muzeum Gottland, chátrá. „Věnovat se mu nemám čas a je to finančně příliš náročné,“ zdůvodnila, proč chce objekt prodat za 22 milionů.

Rozhodnutí o »smrti« Moťovského včera nepadlo. Soud jednání odročil na 27. října. Jestliže návrhu na jeho prohlášení za mrtvého vyhoví, bude rozhodnutí ještě rok viset na úřední desce soudu. Teprve, když se během té doby neobjeví Moťovský nebo alespoň svědek s informací, že podnikatel žije, bude prohlášen za mrtvého a začne dědické řízení.

Jan Moťovský beze stopy zmizel začátkem loňského srpna ve francouzské Nice, kam odcestoval kvůli obchodním záležitostem. Česká policie jeho případ letos v únoru odložila. Ve Francii ale pátrání pokračuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.