Zdeněk Troška (64) zničený z osudu hvězdy Kameňáku: ROZDRCENÝ KUS PÁTEŘE!...a umírá na samotu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zdeněk Troška (64) zničený z osudu hvězdy Kameňáku: ROZDRCENÝ KUS PÁTEŘE!...a umírá na samotu!

Zdeněk Troška je zdrcený.
Zdeněk Troška je zdrcený. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Celý život rozdával smích, teď je mu ouvej. Hvězda Kameňáků Václav Glazar (65) je kvůli rozdrcenému bedernímu obratli a kyčli v LDN v Kralupech nad Vltavou. Režisér a kamarád Zdeněk Troška (64) se tím trápí.

„Mrzí mě, jaký ho postihl osud,“ řekl Zdeněk Troška. Operace nepřichází v úvahu, protože se mu neokysličuje mozek, a musí tak být 24 hodin denně napojen na kyslíkový přístroj. Jeho pražský byt přátelé vyklízejí. Vendy, jak Glazarovi říkají přátelé, se už domů nikdy nevrátí. „V bytě jsem v poslední době čtyřikrát upadl a neměl mě kdo zvednout. Ležel jsem hodiny na podlaze, ta bezmoc je strašná! Dokonce jsem volal policii, pomohli mi na nohy,“ svěřuje se deníku Aha! herec. Musel se vzdát jemu tak drahých vzpomínek, starožitností a věcí, které ho provázely životem.

„Už se o sebe sám nepostarám,“ prozrazuje Glazar. Nestěžuje si ani tak na bolesti jako na drtivou samotu. „Jsou tu obětavé sestřičky, ale nemají čas se mnou promluvit. Tolik bych si potřeboval popovídat, jsem osamělý na pokoji. Zabíjí mě to,“ zoufá si Vendy. Touží dostat se do domova seniorů v Praze, kam by za ním zašli kamarádi a známí. „Třeba si článek někdo přečte a pomůže mi,“ nepřestává doufat.

Domov důchodců je lepší!

V domovech seniorů je zcela jiný režim než v LDN, která většinou spadá pod nemocnici. Více personálu, a hlavně zde klientům připravují každý den nějaký program a sdružují lidi, aby se necítili sami. Taky zde kromě vaření lidem i perou, na což nejsou v LDN zařízeni.

 Zdeněk Troška po premiéře Čertovin: Možná už zůstanu v důchodu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
25. 4. 2018 • 10:43

Chudáci sestřičky, tahat se s takovým tělem. Snad se mu alespoň od bolesti uleví a ta bolse na duši je holt horší.

hchkr
25. 4. 2018 • 06:22

Kdo je ve stáří obézní, to má těžké. Takové lidi ošetřovat musí být hrůza

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.