Karel Fiala (92) pláče kvůli zesnulému Formanovi: Chtěl mě dostat do Hollywoodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Fiala (92) pláče kvůli zesnulému Formanovi: Chtěl mě dostat do Hollywoodu!

Fiala nemůže kvůli nemocným nohám chodit.
Fiala nemůže kvůli nemocným nohám chodit. (archiv Blesku)

Nedávná smrt režiséra Miloše Formana (†86) zasáhla také herce Karla Fialu (92)! Slavný Limonádový Joe si totiž zahrál v jeho oscarovém filmu Amadeus, konkrétně Dona Giovanniho. Snímek v polovině osmdesátých let Forman natočil v komunistickém Československu.

„Abych vám pravdu řekl, dodnes to nechápu, že si mě v tom roce 1984 vybral. Před tím jsme se vůbec neznali,“ vzpomíná Fiala, který se kvůli onemocnění nohou nedostal už dva roky za svého bytu (Aha! informovalo). „Jde o závěrečnou část tohoto filmu, kdy by podání ruky Komtura znamenalo, že vás strhne do propasti. Nevěděli, koho vybrat, kdo to vydrží. A protože jsem sportoval, tak doporučili mne. A pan režisér souhlasil,“ vyprávěl na Frekvenci 1 herec.


Podle něj se k nim režisér choval skoro jako kamarád. „Po natáčení jsme se sešli s dalšími českými herci s panem Formanem u piva. A on mi řekl: Vás bych chtěl dostat do Hollywoodu. A i dalším tvrdil, že by je v USA dokázal uplatnit. Ale komunisti by nás ven nepustili,“ posteskl si po letech Fiala, který se po smrti Formana podíval v televizi na několik jeho filmů. „Nejradši mám po Amadeovi Přelet nad kukaččím hnízdem,“ dodal.

Limonádový devadesátník Fiala: Stýská se mu po nemocné Fialové!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.