Limonádový Joe: LDN NA CHALUPĚ! Zpověď syna: Táta už se o sebe nedokáže postarat... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Limonádový Joe: LDN NA CHALUPĚ! Zpověď syna: Táta už se o sebe nedokáže postarat...

Představitel Limonádového Joea Karel Fiala
Představitel Limonádového Joea Karel Fiala (Frekvence 1, archiv Blesku)

V srpnu slavný Limonádník Karel Fiala oslaví už úctyhodné 94. narozeniny. A tak jsme se ho zeptali, zdali můžeme přijít gratulovat. „To je ale dobrý nápad. Jenom ležím, jím a koukám na televizi,“ odvětil Limonádový Joe a dodal: „Musíte se ale zeptat tady mladýho.“ A předal nás synovi Janu Fialovi (51). 

Můžeme vašeho tatínka navštívit?

„Je to od vás moc milý, určitě byste ho potěšili. Víte ale, my už to nechceme. Táta už není ten fešák a my bychom neradi, aby ho někdo viděl ležícího a nemohoucího. Ani on by nakonec nebyl rád.”

A kde leží tatínek?

„U nás na chalupě v Českém Švýcarsku. Všechno jsme mu tady přizpůsobili, protože ho za žádnou cenu nechceme dát do LDN. Je to tak tři čtvrtě roku, co nám přestal chodit úplně. Je naprosto nepohyblivý. Má tu svůj vlastní pokoj s polohovací postelí. Na jednom křesle s kolečky ho dopravujeme na zahradu, na druhém na toaletu, kterou jsme mu museli i s koupelnou speciálně přestavět. Není to žádná legrace.“

A co bude s tátouv zimě?

„Bude tady s námi. Se mnou, mojí přítelkyní Evčou a naší čtyřletou dcerou Elinkou. Přestěhovali jsme se sem natrvalo. Můžeme se tedy o tátu starat jako vyučený zdravotní personál. A můžu říct, že bych to bez přítelkyně nezvládl, protože denně jezdím do práce aona zůstává s tátou.“ 

Kam do práce? Jste přece muzikálový herec.

„Byl jsem divadelník, už ale nejsem, to bych tady nemohl být s tátou. Pracuju teď pro jednu německou firmu, a protože máme chalupu u hranic, mám to takřka za rohem.”

A co je vlastně tatínkovi?

„Vůbec nic. Má jenom už svoje léta. Po zdravotní stránce je na svůj věk zdravý jako rybička. Jen mu to už absolutně přestalo chodit. A s tím ani žádný doktor nic neudělá. Stal se najednou nesamostatným. Když ho posadím na křeslo, nedokáže s ním sám vyjet ani na zahradu před dům. Když ho dovezu na záchod, musím mu se všemi náležitostmi pomoct, je to opravdu už těžký.”

A co táta tedy celé dny dělá?

„Leží a kouká se na televizi. Číst už nemůže, ale TV ho náramně baví. No a snídá, obědvá a večeří a dožaduje se neustále zmrzliny.”

Na co se v televizi dívá nejraději?

„Kouká s nadšením na cokoli a nejradši má filmy, kde hraje. Nikoli ale kvůli tomu, že vidí sebe. To se najednou rozvzpomíná na všechno ostatní kolem, na kolegy, na natáčení, ale i na všechno ostatní, co ho zrovna v tu dobu životem provázelo. To je táta vždycky ve svém živlu.” 

Co by mu tak od nás udělalo radost k narozeninám. Dort?

„Určitě, sladký má táta moc rád.Alkohol nesmí, protože denně musí spolykat dvě hrsti prášků. Už mu raději k obědu nedávám ani to pivo.”

Takže z vás a přítelkyně se stali takoví profesionální ošetřovatelé eldéenky? Jak dlouho to vydržíte?

„Jak bude třeba a já jsem moc rád, že jsem se takhle rozhodl, protože táta je navýsost spokojený. A pevně věřím, že to takhle ještě dlouho vydrží. Že se nic, aby byl nutný pobyt v nemocnici, nestane. To si ale můžu jenom vroucně přát, to neovlivním, ani já, ani on.”

Video s Fialou najdete zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jetela
22. 7. 2019 • 15:53

A uz mladej vratil ten miloon o ktery okradl tu starou sousedku? Hlavne, ze si hraje na svatyho.

ivoadler
22. 7. 2019 • 15:33

Já jsem v šoku! Zase jedno hovado, který chce tátu odložit do nemocnice. Tam je to totiž zadarmo! Hele, mladej, pro starý lidi jsou domovy důchodců. Ale pro umělce to asi neplatí. Brejchová taky není v domově důchodců!

Brtislav
22. 7. 2019 • 12:00

Ano Zlaté děti, moje maminka se takto starala o mého dědu tj. otce mého otce, tedy jejího tchána, až do jeho smrti do 93-let. Když se občas o tom rozmluvila, tak se dalo říci jediné, klobouk dolů před tebou maminko. Neskutečná dřina

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.