Náročná léčba rakoviny Gotta (76): Co se děje u jeho lůžka! Co vzkazuje fanouškům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Náročná léčba rakoviny Gotta (76): Co se děje u jeho lůžka! Co vzkazuje fanouškům!

Karel Gott
Karel Gott (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hurda, ara)

Započal první cyklus cílené léčby a jeho pobyt na klinice hematologie Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze má velmi přísná pravidla. A ta podle informací Aha! musí devětatřicetinásobný Zlatý slavík Karel Gott (76) striktně dodržovat.

„Nedoporučuje se třeba mít zapnutý telefon. Pacient potřebuje absolutní klid,“ dozvědělo se Aha! od svého zdroje z nemocnice. Zpěvák, který trpí rakovinou mízních uzlin, má i zvláštní stravu. Non-Hodgkinův lymfom se může totiž vyskytovat ve všech tkáních, ve kterých jsou přítomny bílé krvinky.

Kromě uzlin tedy může postihnout i zažívací trakt, játra, slezinu nebo ledviny. Dieta je tedy nutná. „Pacient je na pokoji také sám a místnost má kromě přísné sterility i odhlučněné dveře,“ pokračuje zdroj z nemocnice.

Podstupuje chemoterapii

Podle profesora Marka Trněného, přednosty kliniky hematologie a zpěvákova lékaře, je Gottův lymfom systémové onemocnění, které se může vyskytnout v celém organismu. Mistr tedy podstupuje systémovou léčbu: chemoterapii prostřednictvím cytostatik, ke které se obvykle přidává i některý z biologických léků, imunoterapii a radioterapii – ozáření. „Non-Hodgkinův lymfom je systémové onemocnění celého organismu. Nelze jej tedy odoperovat,” říká Trněný.

Mistr poprvé promluvil: Díky za vzkazy, dodává mi to sílu!

Celý život žil fanoušky a publikem. A teď, když bojuje poprvé v životě o svůj holý život, tak největší sílu Karel Gott bere také od svých příznivců. Přestože ho chemoterapie a bilologická léčba vysilují napadrť, našel zbyteček sil a namluvil svým fanouškům vzkaz přes sociální síť. Z jeho hlasu tentokrát opravdu mrazí. Zvlášť když nejde přeslechnout hluk přístrojů a větráků, ani to, že se zpěvák nachází opravdu v kritickém stavu.

„Vážení a milí příznivci,“ oslovuje své fanoušky. Už za touto větou je cítit, jak se Karel zadýchává, jak opravdu posbírává zbytečky sil. „Mí milí přátelé, kamarádi z branže, se kterými spolupracuji...,“ pokračuje s těžkým nádechem. „Díky vám za všechny vzkazy...“ Následuje opět těžký nádech. „...s přáním brzkého uzdravení! Dodává mi to opravdu velkou sílu, odvahu s tím bojovat při docela náročné léčbě,“ prohlasil Karel. „Doufám, že se zase brzy uvidíme v lepších časech. Váš Karel,“ zakončil Slavík svůj vzkaz a svoje velké díky lidem, kteří ho podporují 55 let.



Přečtěte si
antonuis.j
6. 11. 2015 • 08:40

Jen a jen TY, belmeku jsi největší blbka pro smích všem, schizofrenická obludo z fitka, čapní kýbl a mop a mazej vytří, než přijdou klienti cvičit, páchnoucí trosko.

antonuis.j
6. 11. 2015 • 08:40

Jen a jen TY, belmeku jsi největší blbka pro smích všem, schizofrenická obludo z fitka, čapní kýbl a mop a mazej vytří, než přijdou klienti cvičit, páchnoucí trosko.

antonuis.j
6. 11. 2015 • 08:40

Jen a jen TY, belmeku jsi největší blbka pro smích všem, schizofrenická obludo z fitka, čapní kýbl a mop a mazej vytří, než přijdou klienti cvičit, páchnoucí trosko.

antonuis.j
6. 11. 2015 • 08:38

Paráda, už je to tu - jako vždy - bellmek se ozvala coby bello a za chvilku se přepne do nicku mekanik a sprostou povahu odhalí, stará bréca uklízečka z fitka. Jako bella si hraje na slušnou a vzdělanou, ale coby mekanik ukáže své pravé já, paranoidní zablešená stařena - sprostá zlá nenávistná povaha a nemocná bába, co si vylhala lásku na bulvárním fóru. Pokračuj, bláznivá babko. Dělej,, pacientko, je to sranda. Kanálie jsi ty, staůrá blběno, když si hraješ na mekanika , máš v komentech samé pohlavní orgány a největší vulgarity primitivní negramotná stařeno z fitka.

-bello-
6. 11. 2015 • 00:26

antonuis.j alias mord zatím jsi tady momentálně největší vopruz ty.A já si velmi dobře pamatuju, jak se tady objevil tento nový nick , ovšem stejných keců co má mord a jak opatrně po špičkách útočit na teri a na mě nechtěl, aby nebyl prozrazen a byl tady za toho moudrýho a odsuzujícího a teri ti na to nalítla a ztrácela s tebou čas nějakým vysvětlováním ti věcí atd.. Já tě poznala ihned, šmejde.A ihned jsem ti to dala vědět. A ihned jsi začal být jak kanál ! Tak , a teď když jsme si to vysvětlili a máš jasno, že jsi největší blb, zalez k maltě, morde a dej pokoj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.