Věra Čáslavská má rakovinu slinivky. "Jsem odhodlaná bojovat," vzkazuje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Věra Čáslavská má rakovinu slinivky. "Jsem odhodlaná bojovat," vzkazuje

Věra Čáslavská
Věra Čáslavská (pro Aha! – Aleš Krecl, ČTK – Petr Sznapka)

Legendární česká gymnastka Věra Čáslavská trpí rakovinou slinivky a v pátek ji čeká náročná operace. Informoval o tom Český olympijský výbor, jehož je sedminásobná olympijská šampionka čestnou předsedkyní.

Třiasedmdesátiletá sportovkyně se diagnózu dozvěděla před třemi týdny. "Děkuji všem za podporu, zejména mým dětem Martinovi a Radce. Ve svém životě jsem se musela mnohokrát utkat s nepříznivým osudem. Jsem připravená postavit se mu znovu. Nebude to jednoduché, ale jsem odhodlaná bojovat. Tak, jak jsem se to naučila ve sportu. Dejte mi prosím čas, nyní potřebuji především klid," citoval ČOV neúspěšnější českou gymnastku.



Čáslavská získala na olympijských hrách v Tokiu tři zlaté medaile za víceboj, přeskok a kladinu, o čtyři roky později přidala v Mexiku další čtyři tituly za víceboj, přeskok, bradla a prostná a stala se jednou z nejobdivovanějších osobností planety.
Čtyřikrát se stala mistryní světa a jedenáctkrát mistryní Evropy. V roce 1968 byla vyhlášena nejlepší sportovkyní světa, čtyřikrát ji zvolili nejlepší domácí sportovkyní roku a v roce 2001 byla zařazena k Emilu Zátopkovi mezi Sportovní legendy.



Přečtěte si
ararat
17. 5. 2015 • 12:39

směšná figurka

rezacek
15. 5. 2015 • 08:19

Pokud vím, i milost mohl odmítnout. Takže ať nekecá. Stejně pevný charakter, jako matička. Inu, synáček. A vrah.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.