Věra Čáslavská: Promluvila o životě s tyranským manželem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Věra Čáslavská: Promluvila o životě s tyranským manželem!

Věra Čáslavská
Věra Čáslavská (Profimedia.cz)

Pro držitelku sedmi olympijských medailí Věru Čáslavskou (70) byl největší životní zkouškou vztah s agresivním manžel Josefem Odložilem, který terorizoval ji i její dvě děti. Trápení pro ni neskončilo ani jeho tragickou smrtí.

Nevydařené manželství Věru Čáslavskou poznamenalo více, než komunistický režim, který z ní učinil nepřizpůsobivou osobu a ukončil její kariéru, když byla na vrcholu. Manžel ji podváděl a těžce nesl její úspěch.

„Byl agresivní. Hrozně bil dceru Radku, mladšího syna Martina ani tak ne. Místo aby je hýčkal a byl na ně pyšný, dusil je a deptal. Pak už neznal meze a dovolil si i na moje rodiče,“ prozradila legendární gymnastka magazínu Ona Dnes.

Děti nakonec Čáslavskou přiměly, aby se rozvedla, ale tím její utrpení neskončilo. Manžel jí byl stále v patách a jeho agresivitu posílil alkohol, který ho stál život. Zemřel při potyčce na diskotéce, u níž byl shodou okolností přítomen i jeho syn Martin. Čáslavské ale odmítá, že by nesl za jeho smrt vinu.



Za následnými pomluvami podle ní stojí rodina exmanžela, která z Martina udělala otcovraha. „Nechtěli, aby vyšlo najevo, že exmanžel začal holdovat alkoholu. Pětapadesátiletý plukovník, olympionik a téměř novomanžel se dvěma malými dětmi nemohl přece být alkoholik. Vymysleli si story, že na tu inkriminovanou diskotéku, kde se incident přihodil, šel za synem kvůli maturitě, domluvit mu. Přitom Martin neměl s maturitou nejmenší problém,“ hájila Čáslavská svého syna.

Martin sice díky amnestii opustil vězení, ale s tragédií se nikdy nevyrovnal. „Dodnes cítí jakousi morální odpovědnost za to, co se stalo. Nebyl a není úplně veselý, rozmarný mladý muž. Neprošel si ani pubertou a rovnou skočil do kategorie starců,“ dodala olympionička. Chování exmanžela zanechalo trvalé následky i na její dceři, která se kvůli obávám z násilí odmítla vdát.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.