Legendární herec Hlinomaz: Byl milenec Heleny Růžičkové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Legendární herec Hlinomaz: Byl milenec Heleny Růžičkové!

Mezi Helenou a Josefem to jiskřilo.
Mezi Helenou a Josefem to jiskřilo. (Reprofoto kniha Josef Hlinomaz: Něžný drsňák)

Dnes by se dožil 100 let Josef Hlinomaz (†63). Svérázný herec i malíř skrýval jedno velké tajemství – v roce 1971 měl pletky s Helenou Růžičkovou (†67). Točili spolu film Psi a lidé, kde Josef hrál malíře a Helena mu seděla modelem. Během natáčení ho svedla.

Povídkový film původně roztočil režisér Vojtěch Jasný (88), ale emigroval a dílo po něm dokončil kolega Evald Schorm (†56).
V povídce Hry lásky se Hlinomaz a Růžičková sešli a slibný název spolu romanticky naplnili i ve skutečnosti! „Helena představovala krásnou venkovanku, na kterou mají zálusk všichni chlapi okolo,“ vzpomíná Hlinomazův dlouholetý kamarád, moderátor Michal Herzán (65).

„Pepa hrál profesora na penzi, nadšeného naivního malíře. Helena mu stála modelem a on z ní měl být unešený. Jenže se to pak ze scénáře nějak dostalo i do života,“ prozradil s úsměvem Herzán.
Herci spolu skončili v posteli. Růžičková to potom dokonce Herzánovi vtipně popsala: „Měli jsme spolu techtle a došlo i na mechtle...“ Po milencově smrti na něj herečka často vzpomínala. Ukradená hláška

Kdo by neznal repliku: Proletáři všech zemí, vyližte si prdel! Ve filmu Pelíšky ji křičí do světa Jiří Kodet (†67) coby cholerický Kraus. Málokdo ale ví, že oblíbená hláška je vlastně název obrazu Josefa Hlinomaze ze 70. let a tvůrci Pelíšků mu ji vlastně ukradli. Do filmu se mohla dostat přes režiséra Jiřího Krejčíka (†95), který ve filmu hrál doktora Stárka a byl při tom jeden z nejlepších přátel Hlinomaze. Často ho navštěvoval,  když ještě bydlel a maloval v pražských Dejvicích i později v jeho vile na pražském Větrníku. Všude byly zdi poseté hercovými obrazy. Hlinomazovi »Proletáři« zřejmě po hercově smrti skončili někde v Německu, kde měl spoustu příznivců.



Přečtěte si
babapsi
9. 10. 2014 • 20:55

proč takové kecy o lidech,kteří už tu dávno nejsou? Pište o tom co se děje teď., s tímhle jděte do ( _ ! _ ) le!

defakto
9. 10. 2014 • 15:09

..... ten film jsem viděl , Helena byla v mládí "kusanec" , ani se nedivím že k něčemu došlo . Oni byly oba dva na sex a žrádlo , tak si rozuměli.

dzery
9. 10. 2014 • 11:13

Že by na ni Hlína vlezl?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.