Rychlovky za pár korun: Plněné špízy z mletého masa podle Pavly Tomanové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Plněné špízy z mletého masa podle Pavly Tomanové
Potřebujete
500 g mletého vepřového masa • směs koření na mleté maso • sůl • mletý pepř • majoránku • kmín • 1 hermelín • 1 výseč nivy •strouhanku
Postup
Mleté maso propracujeme s veškerým kořením. Z masa vykrajujeme kousky, rukou vytvoříme placičky a do každé zabalíme kostičku sýra, střídavě hermelín a nivu. Obalíme ve strouhance a napícháme na špízy. Troubu vyhřejeme na 200 ºC. Špízy položíme na pekáč s pečicím papírem potřeným trochou oleje, špízy zakápneme olejem a pečeme dohněda. Podáváme s bramborovou kaší.