Šílená teorie o tsunami v Japonsku: Spiknutí z USA? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šílená teorie o tsunami v Japonsku: Spiknutí z USA?

Záchranné a úklidové práce začal včera komplikovat ještě sníh.
Záchranné a úklidové práce začal včera komplikovat ještě sníh. (Profimedia.cz)

Šestý den japonské katastrofy přinesl něco zcela nového – tvrzení, že páteční zemětřesení a následná vlna tsunami byly uměle vyvolány americkými vědci. Ti prý testovali mocnou geofyzikální zbraň, která je schopna vyvolávat přírodní pohromy.

Zastánci teorie si na internetu vzali na mušku vysokofrekvenční aktivní polární výzkum ionosféry známý pod anglickou zkratkou HAARP. Ve skutečnosti prý jde o vysoce účinnou geofyzikální zbraň, která dokáže vyvolat umělé změny počasí, sucho, cyklony, deště i zemětřesení.

Již loni dávaly některé skupiny v Rusku projektu za vinu tamní katastrofální vedra. Podle zastánců teorie spiknutí stáli američtí vědci i za tsunami na Sumatře v roce 2004 nebo ničivým zemětřesením v Pákistánu v roce 2005. Konkrétní důkazy ale stoupencům teorie chybějí.

Další konspirační teorie:

  • Zemětřesení vyvolal náhodný nukleární výbuch bomby ztracené americkým letectvem.
  • Šlo o záměrně vyvolaný výbuch na objednávku mocných obchodních kartelů, které chtějí oslabit japonskou ekonomiku a zvýšit vlastní zisky.
  • Prst Boží. Podle jedné americké skupiny nastane letos 21. května konec světa a katastrofa v Japonsku je jen malou předehrou nadcházející apokalypsy.

Děti: bezmocné oběti neštěstí

Dospělí se vždy mohou pokusit nějak bránit nepřízni osudu, ale děti jsou zcela bezmocné. Jejich dětství přerušila v mnoha oblastech páteční vlna tsunami. Kolik přesně jich zahynulo, nikdo neví. Ty, co přežily, se ze dne na den probudily do zcela nového světa.

Další den katastrofy

V jaderné elektrárně Fukušima včera opět hořelo. Radiace stoupala tak prudce, že bylo třeba evakuovat zbývající zaměstnance. Obavy vyvolával především reaktor 3, který nebylo možno chladit vodou z helikoptér, protože nad ním byla příliš silná radiace. V prefektuře Ibaraki, která leží mezi Fukušimou a Tokiem, naměřili 300krát vyšší hodnoty radiace, než je běžné. Japonsko navíc zasáhly další otřesy o síle šest stupňů Richterovy stupnice. Japonský císař Akihito oslovil národ v přímém televizním projevu, což panovník dělá jen v mimořádně závažných chvílích.

Gilbert Gottfried: Přišel o místo

Na druhé straně Pacifiku postihla japonská katastrofa amerického komika Gilberta Gottfrieda (56, Ten kluk je postrach), který na internetu napsal, že Japonci už nemusejí chodit na pláž k moři, protože moře přišlo za nimi. Špatný žert ho stál místo. Pojišťovna, které více než 10 let propůjčoval svůj hlas pro reklamní účely, ho na místě propustila a Japonsku věnovala více než 17 milionů korun.

Konzervy, chléb, voda... Všechno je vyprodáno

Konzervy, baterie, chléb a balená voda, ale i svíčky, kanystry nebo spací pytle – to vše se v zemi vycházejícího slunce stalo nedostatkovým zbožím. Nikdo netuší, kdy udeří další zemětřesení, a tak si lidé začali dělat zásoby. Bohaté Japonsko si jen obtížně zvyká na »vyjedené« krámy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.