Sacharidy nahraďte proteiny! Za pět dní zhubnete 3,5 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sacharidy nahraďte proteiny! Za pět dní zhubnete 3,5 kg!

Zelenina nebo maso? Při Dukanově dietě zvolte raději jen maso!
Zelenina nebo maso? Při Dukanově dietě zvolte raději jen maso! (Profimedia.cz)

Také vás napadlo, jak je možné, že jsou Francouzky tak štíhlé, ačkoliv Francie je zemí gurmánů?

Odpověď zní: dieta doktora Dukana. Tento muž bádal nad dietami 35 let, aby vymyslel celkem jednoduchý, ale účinný klíč k hubnutí. Při této dietě navíc nebudete muset složitě počítat příjem kalorií.

Stačí si jen na papírek napsat vaši vysněnou váhu a po dobu, než ji docílíte, přijímat jen potraviny bohaté na proteiny – tedy maso, ryby, vejce a netučné mléčné výrobky.

Důležité je vypít denně minimálně 3 litry tekutin (samozřejmě nejlépe vody). Pokud tělo zásobíte bohatou dávkou proteinů, začne produkovat ketonické buňky, které spolehlivě potlačí váš apetit. Výsledek pak na sebe nenechá dlouho čekat. Za pět dní zhubnete zhruba 3,5 kilo.

Další dobrou zprávou je, že dlouhodobé diety jsou Dukanovi proti srsti. Takže až budete se svou váhou spokojená, s hubnutím můžete téměř přestat. I když jeden den týdně (nejideálněji ve čtvrtek) byste přece jen měla vyhradit jen proteinům.

Tajemství na závěr: ovesné otruby!

Jsou bohaté na cukry a protein, ale jejich hlavní výhodou je velké množství rozpustné vlákniny, která do sebe v žaludku absorbuje vodu, čímž otruby nabobtnají na svůj dvacetinásobek.

To vám pomůže cítit se najedeně a spokojeně. Během trávení na sebe otruby vážou molekuly tuků, cukrů a toxinů a odvádějí je pryč z těla, než mohou být vstřebány do krevního oběhu.

Příklad jídelníčku

Snídaně: Káva, čaj, dva malé nízkotučné jogurty nebo 225 g nízkotučného sýru cottage a plátek krůtí šunky nebo jedno vařené vejce.

Svačina: Malý nízkotučný jogurt nebo 115 g sýru cottage.

Oběd: Krabí tyčinky/kuřecí stehno/losos/pepřový biftek.

Večeře: Krevety s bylinkami/mušle/kuře tandoori s palačinkou z otrub.

Přečtěte si
opportunity
31. 1. 2011 • 12:17

zase Atkinsonovka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.