Lékař se spletl: Šla na potrat a skončila na pitevním stole s vyrvanými střevy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lékař se spletl: Šla na potrat a skončila na pitevním stole s vyrvanými střevy!

﷯Při zpackaném potratu﷯ vytáhl lékař ženě střevo a ustřihl ho.
﷯Při zpackaném potratu﷯ vytáhl lékař ženě střevo a ustřihl ho. (Profimedia.cz)

Když Miroslava J. zjistila, že je těhotná, rozhodně se z požehnaného stavu neradovala. Spolu s manželem se dohodli, že si nechá provést potrat. Skončila na pitevním stole s vyrvanými střevy.

Miroslava byla »zodpovědná « a nechtěla jít k žádné pokoutní andělíčkářce, a tak se domluvila s lékařem K. V únoru 1970 šla do doktorova bytu a podrobila se »odbornému « zákroku. O několik desítek minut později volal vyděšený MUDr. K. sanitku. Záchranářům doktor tvrdil, že za ním Miroslava přišla s bolestmi břicha. Žena samotná se pak vytasila s historkou, že omylem nasedla na pípu při narážení sudu.

Lékařům v nemocnici bylo jasné, že před sebou mají ukázkový případ ilegální interrupce. Jenže o ultrazvuku si mohli nechat leda zdát, takže neměli podnětí, co se pokazilo. Když se Miroslavin stav začal prudce zhoršovat, MUDr. K. konečně přiznal, co se stalo. Poté, co provedl potrat, zjistil, že ženě z pochvy »něco čouhá« a v panice to ustřihl. Lékaři Miroslavu ihned operovali, ale ani jejich zásah nešťastné ženě nepomohl a zemřela.

Při pitvě se pak potvrdilo, že doktor K. Miroslavě protrhl děložní stěnu, vaginou jí ven protáhl kus tlustého střeva, které pak nepochopitelně ustřihl a zahodil. Během vyšetřování vyšlo najevo, že doktor ženě provedl jeden potrat už před rokem. MUDr. K. byl obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti. „To víte, ona se mi cukla,“ hájil se. Soud ho poslal dovězení.

 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.