Vrah žen léta unikal: Když chtěl zabít další, vešel do pokoje její manžel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vrah žen léta unikal: Když chtěl zabít další, vešel do pokoje její manžel...

Deviant nedokázal odolat...
Deviant nedokázal odolat... (Profimedia.cz)

V listopadu 1978  zavraždil na Sokolovsku neznámý pachatel dívku V. V. (†18). Trvalo šest let, než se detektivům podařilo zvrhlíka dopadnout. Deviant totiž nutkání zabíjet ženy nedokázal odolat.

Mrtvolu studentky gymnázia V. V. objevil řidič autobusu v zatáčkách u obce Loket nad Ohří. Dívku někdo ubodal, znásilněna však nebyla. Případ vyvolal v kraji velké pobouření, kriminalistům se však nedařilo pachatele vypátrat. V březnu 1982 se vracela další slečna D. K. do bytu v Horním Slavkově, kde bydlela se svou 52letou matkou M. R.

V chodbě bytu se srazila s neznámým mužem, který ji bodl do ramene a utekl. V kuchyni pak objevila v tratolišti krve mrtvolu své maminky. Ani tuto vraždu nedokázali detektivové vyřešit. K obratu v případu došlo až v dubnu 1984, kdy do přízemního bytu v Horním Slavkově vnikl maskovaný muž ozbrojený nožem a nutil jeho obyvatelku J. V., aby se svlékla. V tu chvíli nečekaně vstoupil manžel ženy a v útočníkovi poznal svého bývalého spolupracovníka. Oslovil ho: „Co blbneš, Jardo?“ Násilník se zarazil, vyběhl ven a skočil do připraveného auta. Útěkem si však příliš nepomohl, protože jeho totožnost už byla prozrazena.

Pro dělníka Jaroslava L. (29) si záhy přišli kriminalisté a začali ho vyšetřovat i v souvislosti s neobjasněnými vraždami. Muž se nakonec k vraždě studentky i starší ženy přiznal. Zabíjel proto, že bodat ženy nožem ho vzrušovalo mnohem víc než obyčejná soulož. Soud ho poslal na 25 let do vězení a nařídil mu ústavní sexuologickou léčbu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.