Sebevrah vraždil, aby se dostal k pistoli! Pak si to ale rozmyslel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Sebevrah vraždil, aby se dostal k pistoli! Pak si to ale rozmyslel...

Vrátnou ubil trubkou. Chtěl se dostat k pistoli.
Vrátnou ubil trubkou. Chtěl se dostat k pistoli. (scom)

S vojínem R. B. se v listopadu 1968 rozešla jeho dívka. Zoufalý mladík nedokázal krachu svého vztahu čelit a rozhodl se pro sebevraždu. S sebou na onen svět vzal zcela nevinnou nezúčastněnou ženu.

Nájemníky domu, v jehož přízemí byla mlékárna, vytrhlo v noci 23. listopadu 1968 ze spánku volání o pomoc. Když vyběhli na chodbu, viděli, že tam leží zhroucená krvácející vrátná z mlékárny A. A. Těžce zraněná žena ještě dokázala říct, že ji napadl nějaký voják. Zaútočit na ni měl železnou trubkou. Proč ji neznámý mladík chtěl zabít, vysvětlit nedokázala. O několik hodin později zemřela v nemocnici na krvácení do mozku.

Rozběhlo se pátrání po neznámém vojákovi. Brzy vyšlo najevo, že místní posádce chybí vojín R. B. Ten v osudný den přespával u svého kamaráda. V noci náhle prohlásil, že půjde za svou dívkou, která se s ním předchozího dne rozešla. Když se vrátil, měl špinavé ruce a vysvětloval to tím, že ke své lásce lezl po hromosvodu. Pak R. B. opět někam zmizel. Kamarádovi sice tvrdil, že je za chvilku zpátky, ale už se nevrátil.

O O tři dny později ho našli oběšeného v nepoužívané budově místní teplárny. Na zdi byl černou vazelínou napsaný vzkaz: Elen a mami, měl jsem vás rád. Na trubce, kterou byla ubita A. A., technici našli otisky vojínových prstů. Motiv vraždy nebohé vrátné se nikdy nepodařil zcela objasnit. Nejspíš se ale R. B. chtěl zmocnit pistole, která ve vrátnici byla. Své dívce totiž po rozchodu řekl, že se zastřelí. Když ho v mlékárně přistihla A. A., zpanikařil, utloukl ji a utekl. Jinou zbraň nesehnal, a tak se oběsil.

 

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.