Drsný střet uklízeček: Kyselinovou sprchu jedna z nich nepřežila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Drsný střet uklízeček: Kyselinovou sprchu jedna z nich nepřežila!

Dívku našli poleptanou žíravinou.
Dívku našli poleptanou žíravinou. (Profimedia.cz)

Vedoucí chaty Švýcárna na Pradědu Pavel L. našel v červenci 1974 mladou uklízečku Olgu Š. (18) znetvořenou žíravinou a umírající. Vedle postele ležel dopis na rozloučenou, ale Pavel L. teorii o sebevraždě nevěřil.

Olga Š. byla popálená po celém těle, rozleptaný měla dokonce i obličej. Po několika hodinách zraněním v nemocnici podlehla. V dopise na rozloučenou žádala vedoucího, aby se na ni nezlobil, že mu způsobila potíže. Pavel L. však prohlásil, že podle něj vzkaz Olga Š. nepsala. V oslovení stálo »pane vedoucí«, zatímco Olga mu prý vždy říkala »soudruhu«.

Olgu přivedla do chaty Švýcárna její kamarádka Anna U., která pocházela ze stejné vesnice. Obě pracovaly jako uklízečky, bydlely společně a prý se často hádaly. Anna neměla příliš dobrou pověst. Z minulého zaměstnání byla propuštěna kvůli krádežím. Navíc ráda navazovala nezávazné známosti s muži a trpěla pohlavní chorobou. Večer před svou smrtí se Olga s kamarádkou opět pohádala.

Anna ji obvinila, že prozradila podrobnosti o jejím zdravotním stavu společným známým. Olga pak odešla raději spát do jiného pokoje zaměstnanecké ubytovny. Anna se k ní však v noci vplížila a polila ji od hlavy až k patě žíravinou lysol. Poté vražedkyně napsala údajný dopis na rozloučenou. Její pokus svést vyšetřování na falešnou stopu však nevyšel a soud ji poslal na sedm a půl roku do vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.