Kvůli úklidu bodl snoubenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Kvůli úklidu bodl snoubenku!

﷯Řezník se hájil, že mu milá naběhla na nůž sama.
﷯Řezník se hájil, že mu milá naběhla na nůž sama. (Shutterstock.com)

Domácí práce patří k nejčastějším tématům hádek mezi partnery. Do řešení rébusu, kdo se bude po svatbě častěji otáčet v kuchyni, se pustili i řezník M. B. (22) a jeho dívka E. P. (18). Skončilo to nožem v břiše.

Mladý řezník si s E. P. v září 1977 vyrazili do hospody na pražském Břevnově. Užívali si poslední chvíle coby svobodní, protože zanedlouho se měli brát. V povznesené náladě se vrátili do bytu, kde dívka bydlela se svou babičkou, a M. B. se pustil do přípravy večeře. Jako zkušený řezník krájel zručně maso na řízky a žertoval se snoubenkou o tom, že až budou svoji, bude podobné práce vykonávat výhradně ona. Zprvu rozverné dohadování se za okamžik změnilo v prudkou hádku. Náhle se E. P. zhroutila k zemi a z břicha jí čněla rukojeť řeznického nože.

Mladou ženu zachránila série několika náročných operací. Patrně nad ní bděl její anděl strážný. Osmnácticentimetrová čepel jí totiž na několika místech probodla střevo a přeťala tepnu. Mladík se hájil, že šlo o tragickou nehodu a E. P. mu na nůž sama naběhla. Dívka si z osudného večera nic nepamatovala. Ačkoliv byl M. B. nejprve obviněn z pokusu o vraždu, soudce nakonec musel konstatovat, že skutečně nelze vyloučit ani nešťastnou nehodu a odsoudil ho jen k osmi měsícům vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.