V nálevně tokal se zadanou krasavicí: Zasloužil si proto krvácení do mozku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

V nálevně tokal se zadanou krasavicí: Zasloužil si proto krvácení do mozku?

Vraha usvědčila jediná nitka. (Ilustrační foto)
Vraha usvědčila jediná nitka. (Ilustrační foto) (scom)

Jaroslava B. našli v listopadu 1977 umírajícího na ulici. Už za socialismu však pracovali v laboratořích odborníci. Zaúřadovala »kriminálka Karviná« a vraha usvědčila jediná nitka.

Jaroslava našli ležet nedaleko restaurace, kde popíjel, náhodní svědci. Zavolali sanitku, která ho převezla do karvinské nemocnice. Službu konající lékař ihned informoval Veřejnou bezpečnost, protože mu bylo jasné, že nejde o nějakou prkotinu a Jaroslav se rána nedožije. A nemýlil se. Zbitý muž skutečně následkům zranění podlehl za pár hodin.


Příčinou smrti bylo krvácení pod tvrdou plenu mozkovou, zhmoždění mozku a zlomenina spodiny lební. Svědci z nálevny si vzpomněli, že Jaroslav obtěžoval přítelkyni Ludevíta S. A jmenovanému se Jaroslavovo milostné tokání pochopitelně vůbec nelíbilo. Tvrdil však, že poté, co Jaroslav z hospody odešel, už ho neviděl. Detektivové si vyžádali oblečení, které měl Ludevít osudný den na sobě. Na bundě nebohého Jaroslava pak našli niť »druhově shodnou« s látkou z Ludevítova kabátu. A svrchníky na sobě muži v hospodě neměli. Ludevít se nakonec přiznal, že Jaroslava sledoval a na opuštěném místě ho srazil k zemi a několikrát mu uhodil hlavou o silnici. Kvůli jediné nitce tak byl usvědčen a odsouzen za vraždu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.