Jedna ubitá k smrti, zamčený pokoj a neprůstřelné alibi všech, kdo měli klíč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Jedna ubitá k smrti, zamčený pokoj a neprůstřelné alibi všech, kdo měli klíč

Kdo Evu L. surově ubil, policie neodhalila.
Kdo Evu L. surově ubil, policie neodhalila. (Shutterstock.com)

Záhada zamčeného pokoje se neobjevuje jen v detektivkách. Někdy se s ní setkají i skuteční kriminalisté. V dubnu 1993 někdo zavraždil Evu L. (†57) z Ostravy. Našli ji v zamčeném bytě a všichni majitelé klíčů měli neprůstřelné alibi.

Eva L. žila se svým o osmnáct let mladším přítelem Petrem S. I přes věkový rozdíl si podle Eviných přátel dvojice rozuměla. V osudný den jel Petr na služební cestu. Odpoledne se vrátil do Ostravy a zamířil přímo na zahrádku, kde měl společně s Eviným synem a jeho ženou stavět skleník. Domů se vrátil až pozdě večer. Svou družku našel v zamčeném bytě mrtvou. Někdo ji surově ubil.

Klíče od bytu měl kromě Petra ještě syn zavražděné a sousedka. Všichni však měli na dobu smrti alibi. Záhadou zůstal i motiv hrůzného činu. Pachatel se pravděpodobně snažil vyvolat dojem, že šlo o loupežnou vraždu. Z bytu zmizely šperky a fotoaparát značky Practica. Zkušení kriminalisté však na první pohled poznali, že byt nebyl rozházený tak, jak to u skutečných loupeží bývá.

Petr zemřel tři měsíce po vraždě při pracovním úrazu. Detektivové ho však za podezřelého nepovažovali. Vraždil prý někdo jiný. Ale kdo? Dala snad Eva klíč od svého bytu ještě někomu dalšímu a svým blízkým se s tím nesvěřila? Proč by to ale dělala? Pravdu o smrti Evy se už asi nedozvíme. Záhadu zamčeného pokoje se ostravským detektivům rozlousknout nepodařilo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.