Odložený případ: Krásnou Máriu (†28) v Luhačovicích znásilnili a zabili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Odložený případ: Krásnou Máriu (†28) v Luhačovicích znásilnili a zabili!

Vrah a jeho oběť se potkali náhodou.
Vrah a jeho oběť se potkali náhodou. (scom)

Pohledná Slovenka Mária Farkašová (†28) se přijela léčit do moravských Luhačovic. V červnu 1986 ji tam neznámý zvrhlík v touze po sexu zavraždil. Vrah nebyl nikdy vypátrán.

Mária si vyšla 23. června 1986 na večerní vycházku. Na ní se střetla se svým vrahem. V lesíku, jen dvě stě metrů od luhačovické Solné ulice, ji zvrhlík znásilnil a pak udusil. Detektivové se od počátku neměli čeho chytit. Ačkoliv na ně úřady vyvíjely velký tlak, aby případ vyřešili, pátrání se nedařilo. Šířila se panika a ženy měly strach jet se do Luhačovic léčit.

Kriminalistům chyběly přímé i nepřímé důkazy. V osmdesátých letech minulého století nebyla k dispozici ani analýza DNA, která dnes při vyšetřování sexuálně motivovaných případů pomáhá. Mária Farkašová v Luhačovicích nikoho neznala, vrah si ji tedy nejspíš vyhlédl náhodou a neexistovalo mezi nimi žádné spojení. Z případu vraždy mladé ženy se stal nepopulární pomníček.

Několikrát už to přeci jen vypadalo, že pachatele detektivové vypátrají.  Naposledy dokonce v roce 2001. Nikdy se ale tip nepotvrdil. Dnes už je vražda promlčená a zvrhlík chodí nepotrestán mezi námi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.