Sestra se bála hanby v důsledku románku: Sebevraždu zvolila stylovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sestra se bála hanby v důsledku románku: Sebevraždu zvolila stylovou!

Bála se těhotenství, tak sáhla po jedu
Bála se těhotenství, tak sáhla po jedu (Profimedia.cz)

Zdravotní sestru A. B. (†21) z Banské Bystrice našly kolegyně v dubnu 1976 mrtvou. Ruce měla poseté čerstvými vpichy. Nikdo nevěřil, že by se mladá žena chtěla zabít, a tak byl případ dlouho vyšetřován jako vražda.

A. B. byla inteligentní veselá a oblíbená dívka. Orientovala se nejen ve zdravotnictví, ale i v literatuře a umění. Podle pitvy měla v těle velké množství léku strophantin, který se v malé dávce užívá u pacientů se srdečními chorobami, ve větší koncentraci však jde o prudký jed.


Jedna ze zdravotních sester E. O. se nakonec přiznala, že ji A. B. požádala, aby jí píchla »nějaký lék«. E. O. však tvrdila, že ji odmítla a spolupracovnice si musela jed aplikovat později sama. Světlo do případu nakonec vnesl montér J. P., který přišel A. B. několik dní před smrtí připevnit televizní anténu. Mladá sestřička prý byla opilá a snažila se ho ze všech sil svést.
Montér byl k postelovým hrátkám s pohlednou dívkou svolný do momentu, než se podřekla, že měla nedávno sex s ženatým mužem. J. P. se vyděsil, že je těhotná a bude se na něj snažit »hodit« otcovství. Zdravotní sestra naléhala, on ale z bytu odešel. Neúspěch plánu A. B. nejspíš zdrtil a rozhodla se pro dobrovolný odchod ze života. Pravděpodobně se bála »hanby«. Pitva ale prokázala, že její obavy byly liché. Vůbec totiž těhotná nebyla.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.