Z exmanželky i jejího milence si udělal táborák | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Z exmanželky i jejího milence si udělal táborák

Exmanžel zapálil postel, aby neztratil bydlení. (Ilustrační foto)
Exmanžel zapálil postel, aby neztratil bydlení. (Ilustrační foto) (Foto HZS OLK)

Bolestný nářek probudil v dubnu 1979 obyvatele činžáku v Olomouci. Ze suterénního bytu vyběhla křičící Marie M. (†59), na níž hořela noční košile.

Sousedům se podařilo plameny uhasit. „On to zapálil, on to zapálil,“ mumlala popálená žena, dokud neupadla do bezvědomí. V bytě hasiči našli ohořelé tělo Mariina druha Lubomíra M. (†51). Protože požár zjevně vznikl na manželské posteli, předpokládali, že ho založil právě Lubomír M., když usnul s cigaretou.
Zvrat v případu nastal poté, co se Marie M. v nemocnici probudila a lékařům nesouvisle sdělila, že postel zapálil její exmanžel Josef M.

Pak znovu upadla do kómatu a zemřela. Detektivové zjistili, že ač byla Marie s Josefem od ledna 1979 rozvedená, stále bydleli ve společném bytě, kam si žena přivedla i svého nového přítele. Josef M. tvrdil, že k požáru došlo náhodou. Teprve později přiznal, jak to bylo ve skutečnosti. Marie s Lubomírem se ho snažili z bytu vystrnadit a on se bál, že přijde o bydlení.


Proto se rozhodl, že se nechtěných spolubydlících zbaví. Vzal láhev benzinu a spící dvojici polil. Potom škrtl sirkou. Z bytu utekl, aby ho nikdo neviděl. Jenže jeho oběť přežila dost dlouho, aby na něj mohla ukázat prstem. Žhář a dvojnásobný vrah byl odsouzen a o bydlení měl na patnáct let postaráno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.