Pětiletý chlapeček všem sprostě nadával. Našli ho zavražděného v lese... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Pětiletý chlapeček všem sprostě nadával. Našli ho zavražděného v lese...

Zavražděného chlapce našli v lese. (Ilustrační foto)
Zavražděného chlapce našli v lese. (Ilustrační foto) (Aha! – Alexandr Malachovský, Policie ČR)

Děti s ostrým jazykem dovedou své okolí pěkně vytočit. Julek G. (†5) z obce Husiná nedaleko Rímské Soboty v bývalém Československu za svou prostořekost zaplatil životem.

Malý Julek s oblibou provokoval všechny ve svém okolí. V říjnu 1967 padla kosa na kámen. Julek šel se svou matkou a sestrami do lesa na dříví. Cestou potkali sousedku I. B., která se vracela z hub. Julek na ni pokřikoval, že kouří dýmku jako chlap a přidal několik ostřejších výrazů. Matka chlapce okřikla, a když to nepomohlo, dala mu pár na zadek. Julek se rozplakal a odmítal jít dál.

Matka ho nechala na cestě a s dcerami pokračovala dál do lesa. Myslela si, že za nimi uražený chlapec přijde. Ten se však neukázal. Sestry se ho vydaly hledat, našli však už jen jeho bezvládné tělo s rozšklebenou ránou za uchem. Detektivové pochopitelně jako první vyslechli I. B., která prohlásila, že si chlapce nevšímala a šla domů. Cestou se zastavila a ztratila pár slov s A. H. (16), který pod lesem pásl husy.  A. H. byl mentálně retardovaný mladík z vesnice.

U výslechu se choval velmi podezřele, byl nervózní a bylo zjevné, že má strach. Teprve, když ho detektivové několikrát ujistili, že nedovolí jeho rodičům, aby mu dali výprask, A. H. se přiznal k vraždě. Julka bodl proto, že i jemu se klučina posmíval. Postižený mladík nechápal, co vlastně způsobil, a trestní stíhání bylo zastaveno. A. H. skončil na uzavřeném oddělení psychiatrické kliniky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.