Šílený Nový rok: Miminko zabila pomerančová šťáva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šílený Nový rok: Miminko zabila pomerančová šťáva

Chlapeček se zadusil šťávou z pomeranče.
Chlapeček se zadusil šťávou z pomeranče. (Foto Shutterstock )

Tragédie postihla na Nový rok 1969 rodinu Š. z Prahy. Osmiměsíční Jiříček Š. dostal banální kašel a rýmu. Rodiče ho vzali na pohotovost, kde lékaři nasadili penicilin. Nejprve se zdálo, že léčba zabrala, ale náhle chlapeček zemřel.

Jiříčkovi rodiče se těšili, jak se synkem oslaví jeho první Vánoce. Na Štědrý den však byl chlapeček mrzutý, pokašlával a měl teplotu. Jeho stav se nezlepšil ani druhý den, naopak horečka stoupala. Na pohotovosti určila lékařka diagnózu bronchitida a předepsala penicilin. Po antibiotikách se Jiříčkův stav zlepšil a mohl být propuštěn domů.

Na Silvestra však začal chlapeček trpět průjmem a rodiče penicilin bez porady s lékařem vysadili. Na Nový rok Jiříčkovi opět stoupla teplota a rodiče spěchali na pohotovost. Ještě v autě dala maminka malátnému miminku napít trochu pomerančové šťávy. Když se dítě dostalo do ordinace, bylo už mrtvé. Rodiče okamžitě podali na lékaře trestní oznámení pro zanedbání péče.

Domnívali se, že Jiříčkův stav podcenili. Pitva však odhalila hrozivou pravdu, chlapečka zabila pomerančová šťáva. Začal po ní zvracet a udusil se. Žádné pochybení lékařů se neprokázalo.  

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.