Kutil z Hradecka si postavil gilotinu: Fungovala dokonale, sám si na ní setnul hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Kutil z Hradecka si postavil gilotinu: Fungovala dokonale, sám si na ní setnul hlavu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Většina lidí toužících po dobrovolném odchodu ze života volí »osvědčené způsoby«. Někteří sebevrazi si však dokážou naplánovat skutečně originální smrt. I. K. (†31) z malé obce na Hradecku si dokonce sestavil funkční gilotinu.

I. K. byl technicky nadaný a zdatný kutil. Popravčí nástroj si vyrobil podle vlastního návrhu. Rodině tvrdil, že jde o šikovný zlepšovák, který se bude hodit při zabijačkách k sekání velkých vepřových kostí.

V kritický den 1. března 1987 se I. K. nechoval nijak sklesle. Dokonce žertoval se svou malou neteří a potom se společně dívali na pohádku. Pak se však muž zvedl a odešel na půdu. Tam sestavil svůj sebevražedný mechanismus, klekl si na kolena, hlavu položil na určené místo a sám spustil čepel.

Podle soudního lékaře fungovala gilotina tak, jak měla. Hlava se úplně oddělila od těla a I. K. byl na místě ihned mrtvý, aniž by trpěl. A o to mu nejspíš i šlo. Motivem sebevraždy byl stesk po otci, který muži před časem zemřel. Matce se svěřil, že má pocit, že po smrti otce »prohrál život«. Se ztrátou se nedokázal smířit a raději svého milovaného tátu následoval na onen svět.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.