Naďa zmizela beze stopy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Naďa zmizela beze stopy

Naďu lidé viděli naposledy ve Chvatěrubech u Neratovic
Naďu lidé viděli naposledy ve Chvatěrubech u Neratovic (PČR)

Pohledná Naďa Jechumtálová (22) 
z Neratovic odjela v prosinci 1994 jako každý den do práce. Vystoupila na malém nádraží v Chvatěrubech a vydala se na zhruba kilometrovou cestu podél kolejí. Tehdy ji viděli naposledy, zmizela doslova beze stopy.

Když Naďa nedorazila do svého zaměstnání, začali se spolupracovníci pídit po tom, co se stalo. Znepokojení rodiče jim mohli jen říct, že jejich dcera odjela vlakem jako obyčejně. Na nádraží s ní vystoupili tři lidé, kteří vypověděli, že mladou ženu viděli jít samotnou pěšinou mezi lesem a kolejemi. Policisté prohledali několik čtverečních kilometrů porostu, vzlétl i vrtulník. Výsledek byl však nulový. Nenašli jedinou stopu.

Nadin život poznamenal zločin ještě před jejím zmizením. Jako dítě se stala obětí sexuálního devianta a od té doby byla vůči mužům nedůvěřivá. S rodiči měla dobré vztahy, k útěku z domova nebyl důvod. Zvrhlíka, který Nadě ublížil už dříve, detektivové vyslechli. Měl alibi. Zajímavý byl fakt, že jeden z mužů, který s Naďou v kritický den vystoupil z vlaku, byl dříve odsouzen za loupežné přepadení. Nepodařilo se však najít proti němu žádný důkaz. Pokud Naďu zavraždil, není jasné, kam ukryl tělo.

Babička pohřešované dívky několik dní po jejím zmizení prohlásila, že u ní zazvonil telefon a ona slyšela vnuččin hlas. Byla to pravda, nebo si se starou ženou pohrávaly předrážděné nervy? Osud Nadi Jechumtálové zůstává nevyřešenou záhadou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.