Opilého kolegu zaživa vykastroval nožíkem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Opilého kolegu zaživa vykastroval nožíkem

Jiří T. byl svou poslední skleničku
Jiří T. byl svou poslední skleničku (scom)

Smutný osud měl topič Jiří T. z Ostravy. Po sporu s kolegy ho v červnu 1986 našli mrtvého. Kdosi ho navíc ještě zaživa vykastroval.

Hojně popíjet při práci měli ve zvyku topiči z kotelny jednoho z ostravských průmyslových podniků. I osudného 13. června 1986 se o svačině posilnili tvrdým alkoholem. Jen Miroslav K. byl zapřisáhlý abstinent. A právě s ním se dostal Jiří T. do sporu, když mu vyčítal, že ho shodil z lavice. Miroslav K. kolegu praštil do brady a Jiří T. upadl pozadu hlavou přímo na betonovou podlahu.

Vstát mu pomohli ostatní. Blábolil nesmysly a nakonec omdlel. Topiči se domnívali, že jednoduše po alkoholu usnul, a usoudili, že bude nejlepší, když se prospí. Jiří T. však umíral na masivní krvácení do mozku.
Jak ale u něj došlo ke zmrzačení pohlavních orgánů? Detektivové zjistili, že se jeden z topičů, Oldřich F., do kotelny po odchodu ostatních vrátil. Snažil se Jiřího T. probudit bitím. Když nereagoval, svlékl ho a uřízl mu varlata.
K motivu hrůzného činu dokázal jen říct, že mu »ruplo v bedně«. V podivném případu padly dva rozsudky. Miroslav K. byl odsouzen ke čtyřem letům vězení za ublížení na zdraví z nedbalosti. Oldřich F. vyslechl trest za úmyslnou těžkou újmu na zdraví a skončil za mřížemi na sedm a půl roku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.