Hrůza v Teplicích: Matka porodila zdravé dítě a utáhla mu tkaničku kolem krku… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Hrůza v Teplicích: Matka porodila zdravé dítě a utáhla mu tkaničku kolem krku…

Dítě projevilou neskutečnou touhu po životě... (Ilustrační foto)
Dítě projevilou neskutečnou touhu po životě... (Ilustrační foto) (scom)

Když matka čtyř dětí Marie J. z Teplic zjistila, že je opět těhotná, byla zoufalá. O dalšího potomka už se nechtěla starat a rozhodla se, že ho zabije. Naštěstí se jí vražedný plán nezdařil.

Interrupci Marie J. zavrhla, jako lepší řešení jí připadal porod mrtvého dítěte. Lékařského zákroku se totiž bála, naopak její předchozí porody byly rychlé a relativně bezbolestné. V devátém měsíci se snažila plod usmrtit. Tloukla se do břicha, nosila těžké předměty a podobně. V srpnu 1979 na ni přišly porodní bolesti. Marie J. se zamkla na půdě. Svého muže odmítala pustit dovnitř.

Po několika hodinách sešla dolů a řekla, že porodila mrtvé dítě a půjde si na chvíli lehnout. Muž však předtím zaslechl dětský pláč, a tak zavolal záchranku. O osud svého potomka se ale dál příliš nezajímal a na půdu se podívat nešel. Vylezl tam až lékař, který se sanitkou dorazil. Našel v hadrech zabalené živé miminko s tkaničkou utaženou kolem krku.

Marie J. se přiznala, že ji porod živého dítěte zklamal. Doufala, že novorozenec bude mrtvý. Proto ho nechala bez pomoci a čekala, že se buď udusí, nebo zemře na podchlazení. Dítě však prokázalo velkou vůli k životu a přežilo. Marie J. byla nejprve souzena pro trestný čin vraždy novorozence matkou. Prokurátor ale požadoval překvalifikování na úkladnou vraždu, protože Marie J. usmrcení svého potomka plánovala. Krkavčí matka skončila na několik let ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.