Manželovi otrávila brambory kyanidem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Manželovi otrávila brambory kyanidem

Brambory maštěné sádlem měly být posledním jídlem nemilovaného manžela. s pórkem
Brambory maštěné sádlem měly být posledním jídlem nemilovaného manžela. s pórkem (TV Prima)

Spojení mladá žena a starší manžel často nekončí dobře. Přesvědčil se o tom i Bohuslav K. z Nýřan na Plzeňsku. Jeho téměř o třicet let mladší manželka Josefa mu omastila brambory rozpuštěným máslem vylepšeným kyanidem.

Vztah manželů nebyl příliš harmonický. Bohuslav byl pedant, který nešel pro ránu daleko. Všimly si toho i učitelky z týdenní školky, kam chodil jeho syn Josef. Chlapeček se zadrhával a vada řeči se zhoršovala vždy po víkendu, kdy se do školky vracel od rodičů.

Koncem června 1968 pracoval Bohuslav K. na zahradě. Josefa ho zavolala, že je oběd na stole. Předložila mu vařené brambory polité máslem, a než začal jíst, sama odešla na dvorek. Bohuslav snědl několik soust, ale překvapila ho nasládlá příchuť, kterou cítil. Usoudil, že manželka přepálila máslo, a to ho rozčílilo. Před domem se pohádali. Bohuslav trval na tom, že má Josefa brambory ochutnat.


Žena však začala volat o pomoc a utekla pryč. Bohuslavovi se náhle udělalo špatně a omdlel. Když se mu ulevilo, odnesl brambory do veterinárního ústavu a tvrdil, že jim chtěl někdo otrávit psa. Rozbor prokázal přítomnost kyanidu. Bohuslav si zprávu schoval a Josefu upozornil, že o jejím vražedném pokusu ví a nic neoznámí, když s ním zůstane. Rodinné rozpory však neustali a v listopadu 1972 došlo k rozvodu. Bohuslav vytáhl u soudního stání své eso – zprávu o otrávených bramborách. Josefa se přiznala a byla odsouzena k pěti letům vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.