Vaříme cvalem s Michalem: I šéfkuchař využil čas dýní k tomu, aby připravil špagetovou dýni aglio olio!
Dýně patří neodmyslitelně k podzimu. A byla by škoda nezařadit je do jídelníčku. Vybírat můžete z mnoha druhů. Šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal Řezáč zvolil dýni špagetovou a udělal ji s česnekem, olejem a chilli. Chutnala báječně. Z jedné dýně uděláme dvě porce.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 špagetovou dýni
✔ 6 stroužků česneku
✔ 2 chilli papričky
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ parmazán
JAK NA TO:
1. Dýni omyjeme a rozpůlíme.
2. Lžíci vydlabeme z obou půlek středy.
3. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do dýně.
4. Chilli papričky nasekáme a přidáme k česneku.
5. Vše zakapeme bohatě olivovým olejem.
6. Osolíme, vložíme na plech s pečicím papírem a pečeme 50 minut. Podáváme s hoblinami parmazánu.