Vaříme cvalem s Michalem: Kuchař Michal "vyštrachal" ze své kuchařky další zdravý a chutný recept a připravil lososa se špenátem!
Jde se najít zdravě a rychle? Ano, šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal Řezáč našel výborný recept, v němž jsou samé zdravé suroviny. Ryby bychom měli konzumovat pravidelně, špenát také a sýr ricotta a opečené brambory dodají jídlu báječnou chuť. A za chvilku je hotovo!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g lososa
✔ 125 g listového špenátu
✔ 6 stroužků česneku
✔ 600 g brambor
✔ 1 ricottu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Lososa nakrájíme na filety a zbavíme kůže. Osolíme a opepříme.
2. Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3. Na pánvi rozpálíme olej a rybu na něm z obou stran opečeme. Pak ji z pánve vyjmeme, udržujeme v teple a ve výpeku opečeme kostičky brambor.
4. Na druhé pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájené stroužky česneku.
5. Přidáme listový špenát, podusíme ho a nakonec do něj vmícháme ricottu.