Ivo Niederle (89), který se staral o princeznu Kyselkovou (†83)... Skončil v domově důchodců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ivo Niederle (89), který se staral o princeznu Kyselkovou (†83)... Skončil v domově důchodců

Ivo Niderle stále truchlí po své Nanynce.
Ivo Niderle stále truchlí po své Nanynce. (Foto Aha! – Martin Pekáre, Pavel Machan a David Kundrát)

Po odchodu princezny Lady Marie Kyselkové (†83) přestal bavit život jejího kamaráda, souseda a herce Iva Niederleho (89). Ten po její smrti dokonce opustil dům, který spolu 58 let sdíleli, byť každý v jiném bytě. A přestěhoval se do domova důchodců.

Bez Nanynky, jak herec Kyselkové, která zemřela koncem ledna, říkal, prý život už nemá cenu. „Vždyť já jsem poslední roky žil jenom pro ni. Co onemocněla se zády a zlomila si krček, pomáhal jsem jí naprosto ve všem, byl jsem u ní denně,“ svěřil Aha! Niederle. Stesk po hvězdě pohádky Princezna se zlatou hvězdou ho dohnal k tomu, že měsíc po hereččině smrti opustil byt a odstěhoval se do domu s pečovatelskou službou za Prahu.

„Byt jsem přepsal na svoje dvě dcery a ty ho budou pronajímat. Já jsem tam už nechtěl být,“ přiznal Niederle, který v domě, jež kdysi postavilo Divadlo ABC pro svoje umělce, neměl už jedinou spřízněnou duši. „Najednou tam pro mě i po těch letech bylo všechno cizí,“ netají Niederle. Změna prostředí mu ale vůbec nepomohla. „Nejsem tady šťastný vůbec. Mám tu ale svůj stůl, skříňku, televizi a fotografie. Ty teď jsou můj život,“ komentoval herec, který měl už doma zdi poseté fotografiemi s Kyselkovou.

Ani neví, kde má hrob

Herec dodnes trpí tím, že ho rodina Kyselkové nepozvala na její pohřeb. „Ani pořádně nevím, kde ji pochovali. Prý je někde na okraji Prahy na hřbitově, kde odpočívá i její druhý manžel, zubař Demek,“ posteskl si Niederle.

 Princezna Lada zemřela doma! A Musil musí znovu na operaci

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.