Herec Ivo Niederle - Zabili mu dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Herec Ivo Niederle - Zabili mu dceru!

Ivo Niederle
Ivo Niederle (ČT)

Herecký bard Ivo Niederle (80) otevírá svou 13. komnatu, která odhaluje jeho život v osamění. Dvě dcery mu emigrovaly a ztratil milovanou ženu, o kterou sám pečoval až do jejích posledních hodin. Nejtragičtější ztrátou pro něj však byla smrt prvorozené dcerky Alenky (†7), která kdysi zahynula pod koly automobilu jakéhosi prominenta.

„Stalo se to 24. dubna 1961. To ráno jsme spolu ještě blbli. Šíleně se smála. Pak už jsem se jen dozvěděl, že nežije. Vracel jsem se z fotbalu z Libně. Všiml jsem si, že před naším domem stojí policie. V ten moment jsem věděl, že se něco děje. Doma byli policajti, kteří neměli odvahu říct ženě, co se stalo. Nakonec jsem jí to musel říct já. Viník dostal snad jen 8 měsíců podmínečně. Nevěděli jsme co se životem. Naštěstí se hned 6. února následujícího roku narodila další dcera, které jsme dali také jméno Alena. Po dvou letech další dcera Barbora,“ vzpomíná herec, známý třeba z 30 případů majora Zemana. Jeho 13. komnatou diváky provede dnes večer na ČT 1 Ondřej Vetchý, Niederleho kamarád.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.