Princ Harry a jeho Meghan: Drama v oblacích! Hrozil střet letadel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Princ Harry a jeho Meghan: Drama v oblacích! Hrozil střet letadel!

Princ Harry a vévodkyně Meghan
Princ Harry a vévodkyně Meghan (Foto Reuters, Instagram)

Drama nad ranvejí zažili princ Harry (34) s Meghan (37) a jejich souputníky na pacifickém turné. Pár vteřin před dosednutím v Sydney piloti museli přistávací manévr přerušit a obrátit stroj zase nosem vzhůru.


pasažéři i jejich doprovodná suita – hlavně asistenti a novináři – už si fotili a natáčeli Sydney ze vzduchu, z výšky 40 metrů už bylo znát každé auto. Ale najednou viděli, že míjejí ranvej, a přitom jsou pořád nějak vysoko. To už z reproduktorů zněl hlas kapitána Nigela Rossera, že musel přistání přerušit, neboť na dráze překážel jiný letoun. „Dostanete ještě jeden skvělý výhled na přístav,“ zlehčoval situaci, zatímco motory se rozběhly na plný výkon a stroj zase nabíral výšku. „Bylo tu pár nervózních pasažérů, asi je to znepokojilo, ale piloti to zvládli velmi dobře,“ konstatoval fotograf britského deníku Mirror, jenž dramatickou historku přestál ve větším klidu.

Běžný manévr
Napodruhé už kopilotka Ann Cole s Boeingem 737- -800 přistála bez potíží, za což si vysloužila potlesk mnohých cestujících i decentní pokývnutí od Harryho. Pětihodinová cesta z ostrovního království Tonga se tak ještě lehce protáhla, princ má ale na své dlouhé návštěvě u protinožců času dostatek...

Bylo i hůř: Trefil je blesk
Minulý měsíc Harry a Meghan zažili v oblacích dramatičtější moment: během letu do Amsterodamu do najatého soukromého tryskáče udeřil blesk. Dosedli v pořádku, ale letadlu se po náporu 30 milionů voltů musel vyměnit nos.

Každý pilot to zná...
Provedení tzv. »go-around« manévru je zapotřebí průměrně při dvou přistáních z tisíce, pilot ho podnikne zhruba jednou za rok či dva. Důvodem je třeba náhlý poryv větru, překážka na dráze či ve vzduchu nebo špatná ovladatelnost letadla.

Nepovedené přistání Harryho a Meghan:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.