Exmanžel Nadi Urbánkové (79): NEZNÁ HROB JEJICH DÍTĚTE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Exmanžel Nadi Urbánkové (79): NEZNÁ HROB JEJICH DÍTĚTE!

Naďa Urbánková
Naďa Urbánková (Foto Aha! – Pavel Machan, Dana Kolářová, ara)

Příjmení, pod kterým se Naďa Urbánková (79) proslavila jako zpěvačka, má po svém prvním manželovi Karlu Urbánkovi (88). Naposledy se viděli před 23 lety. Představitel horlivého příslušníka VB z Chalupářů až teď promluvil pro Aha! o jejich vztahu i o tom, že jejich nenarozené dítě nemá hrob.

„Když jsme se seznámili, bylo mi třiatřicet let. Já byl v pardubickém divadle a Naďa tam přišla. Nedávno jsem také našel její fotku v baletním oblečení v pózách – měla vosí pas byla krásná...“ vzpomíná na jejich seznámení Urbánek, který hrál tenkrát milovníky. Naďa se zamilovala a brzy se vzali. Jejich vztah ale poznamenala smrt nenarozeného potomka.

„Ráno po velké vizitě mi doktor sdělil – vaše miminko je bohužel mrtvé. Byla jsem bez žalem, ale to ještě nebyl konec. S omluvami mi doktor vysvětlil, že dítě stejně musím porodit! se stalo, a abych to zvládla, dostala jsem porci morfia, a už jsem si nic nepamatovala,“ svěřila se před lety zpěvačka.



Stále to bolí
„To dítě nemá ani hrob! Bylo to moc smutný...“ říká po více 55 letech herec. „Manželé jsme byli ještě pár let. Skončilo to že jsem se rozváděl já. Nezamiloval jsem se jinde – žili jsme prostě každý svůj život,“ přiznává herec, pro kterého je i dnes tato tragédie hodně bolestivá.

Žije na chalupě
Po rozvodu Naďa a Karel zůstali přáteli, ale vídají se zřídka. „Vím, že nosí hrdě mé jméno, ale v kontaktu nejsme. Jako bychom se brali před válkou, tak mi to přijde dávno. Tuhle jsem ale zahlídl, že měla někde rozhovor…“ říká Urbánek, který dnes žije na chalupě 100 km od Prahy. „Naposledy jsem s ní mluvil, když jsme točili seriál Život na zámku. Jiřinka Jirásková mi tehdy říkala – hele, ta tvoje bejvalá by s tebou ráda mluvila... Tak jsme se tenkrát domluvili. Ale nebylo to nic ve zlém. Lidi se přeci berou a rozvádějí,“ míní Urbánek.

S druhou manželkou má čtyři děti...
Po rozvodu se zpěvačkou Naďou se znovu oženil. S druhou manželkou Janou, s níž je dodnes, má čtyři děti a kupu vnoučat. S ženou žijí na chalupě i s jezevčíkem.

Otec přežil pochod smrti, za 4 měsíce ho zabil infarkt
Karel Urbánek v sobě nenosí jen trauma ze smrti dítěte. Ve dvanácti letech ho poznamenal nečekaný odchod otce! „Táta byl za druhé světové války přednosta berní správy v Hradci Králové a měli ilegální organizaci. Jeden skladník měl německou ženu, začala chlastat, pohádali se a ona je práskla. Do týdne je všechny vybrali a zatkli,“ vzpomíná herec. Když byl otec puštěn na operaci zubů, tajně pronášel motáky, ze kterých se rodina dozvěděla, že ho čeká soud v Berlíně: „Když je vedli na vlak, maminka měla horečku. Já za ním vyběhl ráno jen v bačkůrkách a tajně jsem nastoupil taky do vlaku. A protože táta uměl německy, tak uprosil bachaře, že jsme se mohli bavit.“ Otec pak pokračoval do Německa a malý Kája se vrátil domů. „V Berlíně ho jako zázrakem odsoudili místo na smrt na dvanáct let vězení. Byl v base pro politické vězně. Šel i pochodem smrti. Ráno sedmadvacátého dubna chtěli popravit všechny s trestem nad deset let, ale v sedm hodin tam vtrhla americká armáda a zachránila je. Táta se dostal pak domů. Chvilku byl s námi, ale když začala škola, tak druhého září umřel v osmačtyřiceti letech doma na infarkt,“ svěřil Aha! Urbánek. Dodnes jako poklad uchovává českou vlaječku, kterou měl otec na vězeňském oděvu.

Srdce, rodinné prokletí
Jeho otce zradilo srdce a to také trápí i Karla Urbánka. „Mám toho za sebou dost. Dva infarkty, tři bypassy. Takže když se někdy srdíčko začne bouřit, tak na něj musím dát ruku, aby se uklidnilo,” prozradil Aha! herec.

Naďa Urbánková - Závidím:
362881:gallery:true:true



Přečtěte si
manunu
25. 2. 2020 • 08:52

Je to velmi jednoduché když mě něco nezajímá tak to nečtu. Paní Urbánková přišla o dítě ve vysokém stupni těhotenství a to už není potrat, ale porod mrtvého plodu.Je mně líto všech žen, které touto smutnou událostí musely projít. Paní Martička Kubišová také přišla o první miminko téměř na konci těhotenství.

dandova
24. 7. 2018 • 11:29

Evidentně žije celou dobu spokojený život, ať je rád, že se jí zbavil zavčasu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.