ČT odhalila seriál Osada: Vše o novodobých Chalupářích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

ČT odhalila seriál Osada: Vše o novodobých Chalupářích

Osada, seriál České televize, bude mít brzy pokračování. A to ani nezačal!
Osada, seriál České televize, bude mít brzy pokračování. A to ani nezačal! (blesk)

Vtrhnou na obrazovku hned po prázdninách. Seriál Osada se původně točil pod pracovním názvem Chataři, ale ten příliš připomínal právě reprízované Chalupáře. Tohle je ovšem trochu jiná dimenze. Scenárista Petr Kolečko (37) vídá podobné postavy okolo sebe. Prozradil, že sám sebe promítl do role místního policisty a miláčka žen v podání Stanislava Majera.

Právě Kolečkův vtipný scénář přiměl řadu hvězd, jako jsou Ivana Chýlková, Tomáš Hanák, Igor Bareš, Jana Švandová a desítky dalších, aby přijaly nabídku. Jejich postavy jsou z různých koutů země, rozličných profesí a povah. Chýlková je spisovatelka, Bareš miliardář předstírající chudobu, sexbomba Švandová důchodkyně, pro niž se zastavil čas u sifonové lahve. V pátek večer všichni přijíždějí do své osady Záhoří, aby smysluplně prožili víkend v přírodě. Spolu, a vlastně i každý zvlášť, po svém. A někdy je to pořádný masakr. Přitom lidský, poetický, vtipný s hláškami. Věřte, že podobně to prostě na osadách chodí. To si vemte, když v jedné boudě přebývá důstojník v záloze, absolvent kurzů přežití, kutil, velký zálesák. Takový je Milan Rubal v podání Radka Holuba. Ovšem pozor, tenhle drsňák je talentovaný kadeřník zaměstnaný v salonu své ženy. Jeho touhou je být náčelníkem celé osady. Uklidňuje se poslechem vojenských audioknih, seká dříví, startuje motorovou pilu, je rázný. Jenže taky nosí růžové fusekle a fialové botky. No, není tohle vážně masakr?

Scenárista Petr Kolečko a Lajna 3: Roli pro Langmajera píšu podle sebe! Já jsem Hrouzek

Video se připravuje ...

Zpoždění

Režisér Radek Bajgar (58) měl ztíženou práci, protože nelítostně zasáhl covid. „Chtěli jsme začít v dubnu, ale odsunulo se to na květen. Nastěhovali jsme se k Nižboru k rybníkům, točili a když začalo padat listí, zase to sbalili,“ popisuje minulý rok Bajgar. Sám chatu nikdy neměl, vlastní obytné auto, kterým se může toulat. O výběru herců měl režisér jasno dopředu. „Nedělám konkurzy, je mou povinností ty lidi znát a vědět, co zahrají a jak to společně uděláme. Takže je oslovím a když řeknou ano, jdeme do toho,“ dodává. Pyšně zdůraznil, že měl mezi herci na place šest nositelů Českých lvů. „Někdy mám výčitky. Tolik talentů a oni třeba jen přikládají na oheň nebo opékají buřty.“

Diváci ještě neměli šanci zhlédnout jediný díl a už se v kuloárech šeptá, že Petr Kolečko píše druhou řadu. Třináct dílů Osady uvidí diváci od 3. září každý pátek od 20:10 hod. na ČT1.

Co o seriálu říkají jednotlivé herecké osobnosti v hlavním obsazení najdete v tištěném vydání deníku Aha! (30. 7. 2021)

Aneta Vignerová a Petr Kolečko: Jak to chodí v domácnosti modelky a scenáristy?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.