Odvážný krok České televize: TOČÍ NOVÉ »CHALUPÁŘE«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Odvážný krok České televize: TOČÍ NOVÉ »CHALUPÁŘE«!

Jiří Sovák jako Evžen Huml a Josef Kemr coby Bohouš Císař.
Jiří Sovák jako Evžen Huml a Josef Kemr coby Bohouš Císař. (Foto ČT, ara)

Malebná osada Záhoří, kde platí tradice a neměnná pravidla. U Nižboru se točí nový seriál Chataři. Nakolik se autor Petr Kolečko (36) nechal inspirovat nesmrtelnými Chalupáři, které ČT nyní opět reprízuje? „Celé Chalupáře jsem nikdy neviděl,“ přiznává překvapivě scenárista úspěšných seriálů MOST! či Okresní přebor.

Ač sám dosud nechatař, zaujal ho tento ryze český fenomén. „Ta idea je, že dotyčný musí být od pondělí do pátku dobrým člověkem, aby si zasloužil víkend na chatě,“ usmívá se Kolečko.

Důležitá pravidla

Podle něj jsou témata už dneska jiná než v roce 1975, kdy na obrazovku poprvé vtrhli Jiří Sovák (†79) jako revizor Evžen Huml a zasloužilý všeumělec Bohouš Císař v podání Josefa Kemra (†72) a přikovali diváky k bednám. „Důležitá je příroda, má vliv na vztahy mezi lidmi,“ míní scenárista.

Skvělé obsazení

„Baví mě, že lidé mají různá vzdělání, jiné příjmy a jsou voliči různých stran. Na chatě je to většinou jedno. Máme slogan – tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život!“ prozradil kreativní producent Josef Viewegh (51). Na výběru herců se s režisérem Radkem Bajgarem (57) víceméně shodli. Hlavní postavu ajťáka, který je tak trochu mimo, ztvární Martin Myšička (50) a jeho manželku Pavla Beretová (36), která nedávno zazářila jako vyšetřovatelka v krimiseriálu Místo zločinu Ostrava.

 

Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák!

Video se připravuje ...

Roli má i pivo

Dále se v osadě před kamerou sejdou také Ivana Chýlková (56), Radek Holub (51), Igor Bareš (54) či Tomáš Hanák (63). Ten má přímo v Nižboru hospodu Zastávka z vyřazeného vagonu. „Dali jsme si u něj pivo. Bylo výborné, tak má roli!“ žertuje Kolečko.

13 dílů uvidíte příští rok

Natáčet se bude až do října. Seriál bude mít klasicky 13 dílů a na obrazovky přijde až příští rok.

Léto na chatě

Snad i díky natáčení seriálu si Petr Kolečko pronajal chatu na celé léto Zřejmě ho ovlivnilo i to, že mají s modelkou Anetou Vignerovou (32) několikaměsíčního Jiříčka a chtěli mu dopřát pobyt na čerstvém vzduchu.

Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.