Odstartoval nový kanál ČT: VYUŽILI TVÁŘ GOTTA!... Ivana to nevěděla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Odstartoval nový kanál ČT: VYUŽILI TVÁŘ GOTTA!... Ivana to nevěděla

Ivaně o ničem neřekli.
Ivaně o ničem neřekli. (archiv Blesku)

Své vysílání zahájila v pondělí nová stanice veřejnoprávní televize ČT3! Cílí hlavně na seniory, kteří mají kvůli šíření koronaviru zůstávat doma. Její program je sestavený z legendárních pořadů a seriálů. A tváří i hlasem kanálu se stal Karel Gott (†80).

Programové upoutávky a znělky jsou totiž podkreslené jedním z prvních Slavíkových hitů Zdvořilý Woody z 60. let. Část klipu k této písni, který je natočený na pastvě s krávami, je v nich také vidět. V sestřihů pořadů, které stanice vysílá, se pak v upoutávce objevuje i pasáž z Mistrova koncertu v divadle ve Slaném.

Práva má televize

Jak se ale podařilo deníku Aha! zjistit, vedení České televize nijak s pozůstalými po Karlu Gottovi o použití jeho tváře a hlasu do znělek nekomunikovalo. „Nebylo potřeba, jde o archivní pořady veřejnoprávní televize, ke kterým máme všechna práva. Nijak se jménem ani podpisem pana Gotta nepracujeme, to bychom samozřejmě pozůstalé oslovili,“ řekl nám jeden z dramaturgů stanice, který si nepřál být jmenován. „Pořady s Karlem Gottem zcela jistě na tento kanál patří a jsem rád, že jsou klenotem archivu České televize,“ reagoval bez bližších podrobností na náš dotaz ředitel ČT Petr Dvořák (55).

Dominika na příjmu

Nový kanál si hned včera v novém bytě v pražských Vysočanech, kam se o víkendu přestěhovala, naladila i Dominika Gottová (46), ačkoliv stanice přímo necílí na její věkovou skupinu. „Těším se na pořady s tátou, spoustu z nich jsem ještě neviděla,“ svěřila nám Slavíkova nejstarší dcera.

Použijí ušetřené peníze

Podle generálního ředitele ČT Petra Dvořáka jde zatím o provizorní vysílání. Televize na něj použije peníze, které nyní ušetří na výrobě zastavených programů.

Jak si stanici můžete naladit?

Najdete ji v novém vysílacím standardu DVB-T2 nebo v satelitním či kabelovém vysílání. Kanál bude k dispozici podle možností jednotlivých operátorů – ale s co nejkratším prodlením. V pozemním příjmu se program objeví v nabídce buď automaticky (při zapnuté funkci automatické aktualizace, kterou disponuje velké množství přijímačů i set top boxů), nebo ho bude potřeba naladit manuálně. Diváci se mohou obracet pro pomoc na Divácké centrum České televize (261 136 113).

Dnešní program

9.00 – Život na třetí (lifestylový magazín plný rad)

9.15 – Eliška a její rod (2. díl seriálu) 10.35 – Eva Pilarová a její hosté (záznam koncertu)

12.00 – Zprávy

12.30 – Nemocnice na kraji města (2. díl seriálu)

13.25 – Televarieté (show s J. Bohdalovou a V. Dvořákem)

15.00 – Život na třetí (lifestylový magazín plný rad)

15.15 – Rozpaky kuchaře Svatopluka (2. díl seriálu)

16.20 – O poklad Anežky České (soutěžní pořad s M. Ebenem)

17.00 – Život na třetí (lifestylový magazín plný rad)

Stanice vysílá denně od 9.00 do 17.25.

Pěvec Marian Vojtko zpívá Gottovu píseň „Když milenky pláčou“

Video se připravuje ...



Přečtěte si
blamal
24. 3. 2020 • 12:50

Asi ty Machalovy radsi napisu dopis. Jestli si mami muze doma poustet Gottova CD. Jako aby o tom vedela, kdyz je to tak nejak normalni, jak se chova...Tak snad nam to dovoli, Dorota.

Zombie_1
24. 3. 2020 • 12:23

Co je to za hysterický článek. Dorota, by chtěla vydělávat na všem. Být ředitelem ČT, tak Gotta strčím do trezoru a nikdy více.

majojo
24. 3. 2020 • 10:21

Myslím, že se všichni osypeme pupínkama z toho, že to pidlovoká nosálová nevěděla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.