Hvězda Chalupářů Ondřej Stýblo: STAL SE Z NĚJ MILIARDÁŘ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda Chalupářů Ondřej Stýblo: STAL SE Z NĚJ MILIARDÁŘ!

1975 Se svým seriálovým otcem Václavem Sloupem v Chalupářích.
1975 Se svým seriálovým otcem Václavem Sloupem v Chalupářích. (Foto ČT, Facebook.com)

Coby Mirečka, syna Václava Sloupa (†78), jej v Chalupářích v epizodě Smírčí soudce Otto Lackovič (†80) obvinil, že ukradl koloběžku jeho synovi Pištovi. A přitom ji schovala předsedova dcera Miluška (Mahulena Bočanová). Bývalá dětská hvězda Ondřej Stýblo (55) ovšem dávno za herectvím zabouchl dveře – stal se z něj realitní magnát s miliardovým majetkem!

Palác U Stýblů s pasáží Alfa na pražském Václavském náměstí, domy Na příkopě a v Provaznické ulici na Starém Městě, zámek v Miletíně a řada dalších nemovitostí a pozemků po celém Česku. Takový majetek udělal v devadesátých letech z mladého herce kladenského divadla Ondřeje Stýbla jednoho z nejúspěšnějších restituentů! Vše získal jako jediný dědic po svém otci Václavovi (†58), jehož rodina patřila před komunistickým pučem 1948 a znárodněním k velice majetným.


„Ondřej vystudoval DAMU a ještě jako student hostoval v divadle na Kladně, kde pak byl asi čtyři roky i v angažmá. V devadesátých letech udělal za herectvím tlustou čáru a začal se věnovat jen rodinnému majetku,“ vzpomíná na Stýbla jeden z někdejších kolegů. „Jeho rodina měla velice pohnutý osud. Tatínek byl velice noblesní pán, ale po převratu skončil v uranových dolech. Později se dal na herectví a nakonec se stal oporou kladenského divadla. Právě on k divadlu a před kameru přivedl i Ondřeje,“ dodává.


Samotný restituent s médii dlouhodobě nekomunikuje. „Jsem na dovolené mimo republiku a chci mít klid,“ vzkázal deníku Aha! Stýblo. „Je rozmrzelý z toho, že mu všichni vyčítají, v jakém je Palác U Stýblů stavu a že se odtud muselo vystěhovat divadlo Semafor. Málokdo si dokáže představit, jak je to všechno komplikované,“ říká jeho známý. Přestože palác na Václavském náměstí již nějaký čas prochází rekonstrukcí a v provozu je jen jeho část, plynou z něj majiteli mnohamilionové příjmy.

Všechno zdědí dcera
Ondřej Stýblo je ženatý, s manželkou Miriam má dceru Josefínu (21), která studuje v zahraničí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.