Přiznání Jana Potměšila: Tím by se měl řídit každý | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přiznání Jana Potměšila: Tím by se měl řídit každý

Herec Jan Potměšil nad svým osudem nepláče.
Herec Jan Potměšil nad svým osudem nepláče. (Foto Aha! – Jiří Černohorský, ara)

V mládí prodělal tragickou autonehodu a byl jen kousíček od smrti. Od roku 1989 upoután na invalidní vozík. Pesimismus mu je ale cizí a snaží si užívat života.

Jana Potměšila nezastavil ani fakt, že bude do konce života odkázán na invalidní vozík. Někteří by z této skutečnosti byli v naprostém zoufalství a možná by v jejich životu nechtěli pokračovat. Takovéto myšlenky herec rozhodně nemá.

„Rozhodně to neberu jako trest, ale jako dar. Za vozík jsem v podstatě vděčný. Asi se muselo stát něco, bez čeho by se nestalo něco jiného…Dostal jsem ještě jednu šanci, tak to beru. Jsem za ni hodně vděčný a snažím se žít jako každý jiný člověk. Jediný rozdíl je v tom, že když se s někým potkám a podám mu ruku, on stojí nebo si stoupne, ale já pořád sedím…

Můžu říct, že jsem za to vděčný. Celá ta událost se asi musela stát, abych pochopil, že člověk si má vážit každé vteřiny života. Že nic není samozřejmostí. Ani zdraví, ani život,“ svěřil se Sedmičce Potměšil.

 Jan Potměšil je upoutaný na vozík, ale bez pohybu by umřel! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
britva
2. 5. 2018 • 13:32

jdu si zaběhat

malavelka
2. 5. 2018 • 11:17

Člověk se nemusí stát invalidním, aby dostal šanci se zamyslet. Jsou různé situace, a je to jen o tom, zda máme na to hlouběji přemýšlet o smyslu svého bytí. Potřebovala by to určitě většina lidí, jelikož jsou pv přesvědčenje všeobecné přesvědčení, že stačí o Vánocích nakoupit dražší dárky, jet na dovolenou k moři, ap. Dětem chybí cit a elektronika to nenahradí. Citová otupělost bude zničujícím bumerangem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.