Švec Jan Potměšil z pohádky O princezně Jasněnce vzpomíná: Usnul jsem a... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Švec Jan Potměšil z pohádky O princezně Jasněnce vzpomíná: Usnul jsem a...

Potměšil už je na vozíku přes 20 let.
Potměšil už je na vozíku přes 20 let. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Slavný »létající švec« z pohádky O princezně Jasněnce Jan Potměšil (44) prozradil doteď nezveřejněné informace o autonehodě, po které je upoután na invalidním vozíku.

Bouračka se stala v prosinci roku 1989, když se s kolegou Janem Kačerem (74) a dokumentaristkou Václavem Křístkem (56) vraceli z mítinku v Ostravě, kde se v porevolučních dnech setkali s místními dělníky.

„Zastavili jsme se u motorestu Devět křížů, kde jsme si dali něco k jídlu a pití. Pak jsem usnul a už si nic nepamatuju. Byl mráz, spousta sněhu a pravděpodobně došlo k mikrospánku řidiče. To auto narazilo do svodidel a vyletělo do vzduchu,“ zavzpomínal v televizním pořadu Před půlnocí Potměšil.

„Podle pana Kačera jsme těsně minuli strom. Pak se auto kutálelo z takové stráně, a dokonce začalo hořet. Záchranku přivolali televizáci, kteří jeli z Ostravy za námi. Nebyly mobily, takže museli dojet do říčanské nemocnice, kde oznámili, co se stalo,“řekl Jan.

Herec jako jediný z auta vypadl a ležel pod jeho troskami. Měl vážně poraněnou hlavu a hrozilo, že zemře. „V Říčanech v tu chvíli neměli vybavení, které by bylo schopné mi poskytnout adekvátní pomoc. Primářka volala na různá místa, jestli by mě mohli přijmout. A zadařilo se,“ dodal se slzami v očích Potměšil, který se probudil až o dva měsíce později. Otok u páteře bohužel způsobil, že už nikdy nebude chodit.

Jméno šoféra osudného auta herec odmítá prozradit.



Přečtěte si
jajakoon
31. 3. 2011 • 09:22

Čert ho tam poslal, čert se postaral......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.