Film Bony a klid 2: Potměšil bude zase chodit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Film Bony a klid 2: Potměšil bude zase chodit!

2010. Jan Potměšil bude ve filmu Bony a klid opět chodit. Byť jen pár okamžiků...
2010. Jan Potměšil bude ve filmu Bony a klid opět chodit. Byť jen pár okamžiků... (Aha! – David Kundrát, Martin Přibyl, ara)

Po letech odkladů to vypadá, že očekávané pokračování legendárního veksláckého trháku s názvem Bony a klid 2 se začne příští rok konečně točit! Po pracovně vytíženém ministrovi vnitra a autorovi původního scénáře Radku Johnovi příběh dolaďuje Robert Geisler. A producent Jan Nejedlý už ví, jak to udělá, aby handicapovaný herec Jan Potměšil (44) mohl znovu chodit!

Dva roky po dotočení slavného filmu – na podzim 1989 – měl Potměšil těžkou autonehodu, po níž se již nikdy nepostavil na nohy, a od té doby se pohybuje jen na invalidním vozíku. Na herectví ale nerezignoval, objevil se v seriálech O zvířatech a lidech, Eden nebo Pojišťovna štěstí.

O filmový návrat se mu mají postarat Bony a klid 2, kde jeho handicapu využili jako těžiště děje.

Jenže... V úvodu filmu scénář Potměšilovi předepisuje normální chůzi a pohyb! Dokáže film pro Potměšila udělat to, co neumějí lékaři? „Bude to muset být uděláno trikem,“ popisuje producent Nejedlý z Metropolitan filmu, který krimikomedii realizuje.

„Úvodní sekvence filmu se odehrává v roce 1990. Potměšilovu postavu Martina zachycujeme ve věznici v Leopoldově, kde se v tu dobu odehrála vzpoura. Při té se zraní a skončí na vozíku,“ prozradil Nejedlý způsob, jakým se film střetne s reálnou hercovou indispozicí.

Hnacím motorem filmu pak bude Potměšilova pomsta těm, kdo za jeho zranění mohli, respektive lidem, kvůli nimž skončil ve vězení.

„Bude to takový český Kmotr 3,“ plánuje Nejedlý. Ten do filmu vrací také postavu Tomáše Hanáka (53), o němž se mělo za to, že na konci prvního filmu zemřel, Romana Skamene (55) či Veroniky Jeníkové (46). Pokud vše dobře dopadne, první klapka očekávaného trháku by se měla ozvat v únoru 2011.

1987. V původním filmu byl Potměšil ještě zdravý. Bylo mu tehdy jedenadvacet let.

Jan Nejedlý

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.