DARY PODZIMU: Jablečný džem se zázvorem a rozinkami!
Co by to bylo za podzim bez zavařování? Vyzkoušejte báječný recept na podzimní džem z jablek.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg oloupaných a nakrájených jablek
✔ 3 citrony
✔ 1 kg želírovacího cukru
✔ 100 g rozinek
✔ rum
✔ 3 cm kořene zázvoru
Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme, rozinky propláchneme horkou vodou a namočíme do rumu. Oloupaná a nakrájená jablka dáme do hrnce, přidáme zázvor, scezené rozinky a želírovací cukr. Zakapeme citronovou šťávou a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 10 minut, aby se jablka rozvařila. Džemem naplníme sklenice, uzavřeme je a obrátíme dnem vzhůru. Necháme asi 15minut stát, pak obrátíme a necháme vychladnout.
60 receptů s podzimními plodinami najdete ve speciálním vydání magazínu Aha! pro ženy. V prodeji je jen za 8,90 Kč, a to od úterý.