DARY PODZIMU: Pečená jehněčí kýta na hruškách!

Máte rádi kombinaci pečeného masa a ovoce, pak vás jistě nadchne také dnešní recept na jehněčí kýtu s hruškami!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg jehněčího masa (kýta)
✔ 1 lžíci olivového oleje
✔ 300 ml růžového vína
✔ 125 ml hruškovice
✔ 3 hrušky
✔ 2 paličky česneku
✔ 5 snítek tymiánu
✔ 6 listů bobkového listu
✔ sůl
✔ pepř
Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso opláchneme, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj jehněčí maso a necháme ho zatáhnout a zhnědnout ze všech stran. Maso přemístíme do pekáčku a přidáme víno, hruškovici, na půlky překrájené hrušky, neoloupané stroužky česneku, tymián a bobkový list. Přikryjeme alobalem, dáme do trouby a pečeme, dokud hrušky a česnek nezměknou. Měkké hrušky a česnek vyjmeme a uchováme v teple. Maso vložíme zpátky do trouby (celkově by se mělo péct 3 až 4 hodiny). Upečenou kýtu vyndáme z pekáče a zabalíme do alobalu. Pekáček postavíme na plotnu a vaříme v něm tekutiny do té doby, než se nezredukují na polovinu (asi 5 minut). Dochutíme solí a pepřem. Pečené maso servírujeme spolu s hruškami, česnekem a omáčkou.