Eva Pilarová: Jak utekla smrti v plamenech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Eva Pilarová: Jak utekla smrti v plamenech!

Nechybělo mnoho a Eva Pilarová mohla zahynout v letadle u Kuby.
Nechybělo mnoho a Eva Pilarová mohla zahynout v letadle u Kuby. (Foto Aha! – Martin hykl, ara)

19. února 1973 došlo v Praze nedaleko ruzyňského letiště k havárii. Letadlo z Kuby dosedlo půl kilometru před ranvejí. Utrhl se mu podvozek, pak křídlo, obrátilo se na střechu a začalo hořet. Nechybělo mnoho a v letadle sedět i Eva Pilarová (77), ta teď prozradila, jak se této hrozné havárii vyhnula.

Na Kubě se ocitla Eva Pilarová ještě s dalšími hudebníky, odehráli tam vystoupení, ale místo honoráře mohli zůstat dalších 14 dní v hotelu zadarmo. Tehdy si všichni užívali zasloužený odpočinek, když přišla zpráva z Pragokoncertu, že se kapela musí urychleně vrátit, protože měla doprovázet zpěváky Intertalentu.

Jenže zpátky domů nespěchali všichni. „Zpěvačka Vlaďka Prachařová domů nespěchala, zrovna tak jako já, a proto jsme na Kubě zůstaly, ale zbytek kapely odletěl. Tenkrát tam zemřelo pět hudebníků a zvukař. Žádnému z nich tehdy nebylo ještě ani 30 let,“ prozradila Pilarová s tím, že o tragédii se dozvěděly až po návratu do Prahy. Mnoho informací o události zpěvačka nemá. „Pilot společnosti Aeroflot byl údajně opilý. Ale neviděla jsem to černé na bílém, navíc se o tom v totalitním režimu nesmělo mluvit, šlo o letadlo Sovětského svazu a ta přece nepadají,“ svěřila Pilarová v rozhovoru pro revue.ihned.cz s tím, že je to jeden z momentů jejího života, na které velmi nerada vzpomíná.

 Karel Gott a Eva Pilarová - Je nebezpečné dotýkat se hvězd

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jenka
31. 7. 2017 • 14:59

Nechybělo mnoho a Eva Pilarová mohla zahynout v letadle u Kuby ... v Praze nedaleko Ruzyňského letiště. Tak kde to jsme? Jeden kratičký článek a tolik nevěrohodností. Fuj.

jenka
31. 7. 2017 • 14:52

1) Ach, zase ta mluva: "Nechybělo mnoho a v letadle sedět i Eva Pilarová (77)". Četla jsem to několikrát, než jsem to zkopírovala. 2) Ptala se pí Eva u nás co se stalo, nebo věděla, nebo ví, že by jí nikdo neodpověděl. Bylo to ruské letadlo a to našim umělcům nikdy nevonělo, voněl jim vždy jen hnůj, který všude roznášeli.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.